Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activităţi desfășurate în cadrul programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Bucurie şi culoare

Activităţi desfășurate în cadrul programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

,,Dacă nu ar fi zburdălnicia copilăriei, nu ar exista înţelepciunea maturităţii". (Betty Marcovici)

Preşcolarii grupei mici, din cadrul G.P.P. Nr. 1 Tinca, condusă de doamna director prof. Drimbe Monica, îndrumaţi de prof. Hardău Florina Cristina şi Popa Ancuţa Loredana, au desfăşurat în perioada 27.05.19 - 31.05.19 diverse activităţi în cadrul programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!"
Scopul acestui program este acela de a implica toţi preşcolarii, douăzeci şi patru la număr, dar şi părinţii acestora, în activităţi care să răspundă intereselor şi  preocupărilor diverse ale copiilor din viaţa cotidiană, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale şi nu în ultimul rând, îmbunătăţirea competenţelor sociale.
Activităţile derulate în cadrul proiectului au fost următoarele:
În prima zi:
I.,,Ridichea uriaşă- În cadrul acestei activităţi ne-a fost expusă povestea ,,Ridichea uriaşă" cu ajutorul unei metode noi, numite ,,Şorţuleţul povestitor" de către colega noastră prof. Oniga Olimpia.
II,,Salvaţi natura" (activitate ecologică). Pentru început a avut loc o discuţie despre cum putem noi, cei mici, să protejăm mediul înconjurător. Am sortat pe urmă câteva deşeuri (hârtie, sticle şi peturi) pentru a le arata copiilor cum trebuie să colectăm selectiv resturile, deşeurile. Am desfăşurat, alături de grupa mare, un concurs de desene pe această temă, lucrările cele mai frumoase fiind expuse pe un perete exterior al grădiniţei, pentru a sensibiliza şi ceilalţi locuitori ai localităţii noastre.
În ziua a doua:
I.,,Vizită la farmacie"- În cadrul acestei vizite copiii au putut observa modul în care este împărţită farmacia, aceasta având două părţi. Farmacista care era de serviciu ne-a explicat rolul medicamentelor şi multe alte lucruri interesante legate de farmacie.
II.,,Vizită la Muzeul de Ştiinţe Naturale Tinca"- Muzeul de Ştiinţe Naturale din Tinca are două secţii, pe care copiii le-au vizitat şi observat cu mult interes. Acest muzeu ne arată în amănunt ce specii de pești, de păsări şi de alte animale se găsesc în Crişul Negru şi pe malul acestuia, apă ce străbate localitatea noastră.
În a treia zi:
I.,,Vizită la brutărie"- Această zi am dedicat-o alimentaţiei sănătoase. Am vizitat brutăria din Tinca, pentru a vedea cum se face pâinea noastră cea de toate zilele... și patiseria, unde se prepară tot felul de dulciuri. Copiii au fost serviţi cu prăjituri şi au primit şi la pachet.
II.,,Vitamine-n farfurie!"- Am preparat în cadrul acestei activităţi o salată de fructe, pe care am servit-o bucuroși după masa de prânz. Am discutat puțin şi despre importanţa fructelor şi legumelor în viaţa noastră.
În a patra zi:
I.,,Vizită la pompieri"- Joi, am vizitat, alături de toţi copiii din grădiniţă, Brigada de pompieri Tinca. Această zi a fost mult aşteptată. Ne-a fost prezentată una dintre maşinile de pompieri şi modul în care pompierii se pregătesc pentru intervenţie.
II.,,Micii sportivi"- Am desfăşurat în grupa noastră câteva întreceri sportive şi jocuri distractive.  Acestea sunt foarte iubite de către copii. Am purtat şi o discuţie despre cât de importantă este mişcare şi sportul în viaţa unui om.
În a cincea zi:
I.,,Educatoare pentru o zi!"- În cadrul acestei activităţi am avut-o invitată pe una dintre mămicile grupei noastre, Luca Ramona. Aceasta a învăţat copiii un cântecel în limba engleză. Copiii au fost încântaţi şi au fredonat cântecelul pe tot parcursul zilei.
II.,,1 Iunie - Ziua Copilului"- A doua parte a zilei a fost dedicată zilei de 1 Iunie. Am sarbătorit cum am ştiut noi mai bine, cu un concurs de desene pe asfalt, dans, muzică, baloane şi voie bună. La finalul zilei, copiii au primit ca surpriză un tort delicios colorat în culorile curcubeului.
Atât preşcolarii grădiniţei noastre, cât şi părinţii consideră că programul ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun" a fost bine venit.
În ultima zi, copiii au primit fiecare câte o diplomă pentru participarea la activităţile din cadrul programului şi, de asemenea, au fost premiaţi şi părinţii implicaţi direct.
A fost o săptămână reuşită de care ne vom aminti cu drag, susține doamna prof. Hardău Florina Cristina.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Activităţi desfășurate în cadrul programului ,,Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019