Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferința „Minoritățile și drepturile omului”, ediția 2019

Vineri, la Universitatea Agora, s-a desfășurat

Conferința „Minoritățile și drepturile omului”, ediția 2019

Valorile și principiile fundamentale care stau la baza Uniunii Europene reprezintă o prioritate a societății noastre, marcată de realitatea multiculturalismului pe de o parte și a integrării europene, pe de altă parte.

În acest context, drepturile specifice ale grupurilor aparținând minorităților au parte de o atenție sporită, atât la nivel național, cât și în cadrul organizațiilor internaționale. Aspectele drepturilor și libertăților naționale ale omului, cele ale cetățenilor europeni, cu referiri speciale la situația comunității evreilor din Oradea, au fost dezbătute vineri, 7 iunie, în cadrul Conferinței cu tema „Minoritățile și drepturile omului", aflată la cea de-a X-a ediție, în cadrul Universității Agora din Oradea. Conferința a fost organizată în colaborare cu Comunitatea evreilor din Oradea.
La manifestare au participat: prof Salvo Ando, fost parlamentar, fost ministru al Apărării, Universitatea din Catania, Italia; prof. Michele Lanna, judecător și prof. Giovanna Palermo, Universitatea ,,Luigi Vanvitelli" Napoli, Italia; prof. Orazio Licciardello, Catania, Italia; prof. Urs Hauenstein din Elveția, Felix Koppelmann, președintele comunității evreilor din Oradea, numeroși invitați din țară și din străinătate.
Conferința se bucură de un colectiv științific alcătuit din personalități de seamă din țară și străinătate precum: prof. univ. dr. Antonio Iodice, Institutul de Studii Politice San Pio V, Roma, prof. univ. dr. Salvo Andò, rectorul Universității Kore, Enna, Italia, prof. univ. dr. Ciro Sbailò, Universitatea S. Pio V, Roma, prof. univ. dr. Luca Refrigeri, Universitatea din Molise, Italia și alții. (C.M.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Conferința „Minoritățile și drepturile omului”, ediția 2019.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019