Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua porților deschise la Direcția Silvică Bihor și la ocoalele silvice

Marți, 11 iunie,

Ziua porților deschise la Direcția Silvică Bihor și la ocoalele silvice

Cu ocazia evenimentului Ziua porților deschise din data de 11.06.2019, au fost invitați, printr-un comunicat de presă, toți doritorii să ne treacă pragul fie la centrala Direcției Silvice, fie la sediile de ocoale.

Implicarea personalului din cadrul D.S. Bihor a avut rezultate excepționale, rezultând astfel o zi - lecție deschisă despre pădure, aproape la fiecare ocol silvic.
Un grup de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Al. Roman" Aleșd a participat în această zi la sediul Ocolului Silvic Aleșd la lecție educativă despre modul de gospodărire a pădurilor, rolul personalului silvic în administrarea pădurilor, informații despre speciile din fauna și flora spontană a României, despre importanța interacțiunii omului cu natura, despre importanța depozitării deșeurilor etc.
La O.S. Beiuș, ing Dan Dorel a ținut o prezentare: ,,Rolul pădurii în societate și în viața comunității locale" la care au asistat trei cadre didactice si 22 de elevi de la Școala Gimnazială Budureasa. De asemenea, a avut loc o întâlnire cu conducerea Primăriei Budureasa discutându-se despre colaborarea și transparența Regiei Naționale a Pădurilor ca administrator de păduri.
60 de elevi din clasele a III-a, a IV-a și a V-a de la Liceul Teoretic ,,Horvath Janos" din Marghita și 15 elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic ,,Horea" din Marghita au participat la prezentarea activității colegilor de la Ocolul Silvic Marghita și la prezentarea modului în care se produc puieții forestieri în pepiniera silvică Baranca din cadrul ocolului.
19 elevi de la Liceul Tehnologic Dobrești însoțiți de două cadre didactice au participat la expunerea colegilor de la Ocolul Silvic Dobrești privind importanța, rolul și destinația pepinierelor silvice, recunoașterea speciilor de interes forestier și conducerea culturilor în pepinierele silvice și a arboretelor tinere. Acțiunea s-a desfășurat la birou dar și în teren, într-una din pepiniere și în plantațiile înființate în ultimii doi ani, din apropierea Barajului de la Luncasprie.
La O.S. Tinca 11 elevi de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga" Tinca, însoțiți de prof. coordonator dna Madear Viorica, au asistat la o scurtă prezentare la sediul ocolului și au efectuat întreținerea puieților plantați în toamna anului 2018 în apropierea ocolului, după cum aflăm de la directorul Direcției Silvice Bihor, domnul dr. ing. Jurcău Adrian.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Ziua porților deschise la Direcția Silvică Bihor și la ocoalele silvice.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 aprilie 2020