Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Eșecul școlar în instituțiile de învățământ polițienesc – între asumare și acceptare”

Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, gazda unui simpozion internaţional

„Eșecul școlar în instituțiile de învățământ polițienesc – între asumare și acceptare”

În perioada 25 - 27.06.2018, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu" Oradea s-a desfăşurat Simpozionul internaţional de prezentări știinţifice cu tema „Eșecul școlar în instituțiile de învățământ polițienesc - între asumare și acceptare".

Simpozionul internaţional se află la cea de a 12-a ediţie, iar tematica abordată s-a referit de această dată la identificarea unor metode și tehnici de predare și aplicare a acestora, tocmai pentru îmbunătăţirea sistemului de învățământ polițienesc.
Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile şi ca de fiecare dată au participat delegaţii ale unor instituţii de învăţământ cu atribuţii în pregătirea şi formarea poliţiştilor şi a altor forţe din domeniul ordinii şi siguranţei publice din ţară şi din străinătate. Delegaţiile străine participante la această ediție au reprezentat: Germania, Moldova, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi Macedonia.
La activitate au participat, de asemenea, pe lângă delegațiile instituțiilor din străinătate care colaborează cu Şcoala „Avram Iancu" Oradea, reprezentanţi ai Corpului Naţional al Poliţiştilor şi reprezentanţi ai principalelor instituţii de învăţământ poliţienesc din România.
Organizatorul evenimentului, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră
„Avram Iancu" Oradea, a participat cu o delegaţie formată din douăsprezece persoane, condusă de directorul adjunct al şcolii, doamna comisar şef de poliţie Aura Sima.
În cele trei zile, toate delegaţiile prezente au avut prezentări, fiecare expunere fiind urmată de un timp pentru discuţii pe baza celor prezentate. Acest tip de activitate şi-a propus să creeze  mediul interinstituţional care să faciliteze schimbul de idei şi de experienţă pe tema unui subiect de interes pentru orice sistem de învăţământ poliţienesc european, analizând într-un cadru oficial această problemă și reliefând totodată factorii de bază care îl determină, măsuri de remediere şi sancțiuni stabilite de sistemul de învățământ polițienesc menite a susține realizarea obiectivelor.
Principalele discuții s-au axat pe factorii de ordin intern și extern care influențează succesul sau insuccesul școlar în sistemul de pregătire, măsurile pentru îmbunătățirea performanței școlare a educabililor la nivelul instituției de învățământ, persoanele implicate în procesul de remediere a rezultatelor învățării și rolul fiecăruia, pilonii care stau la baza calității actului didactic (calificarea și specializarea cadrelor didactice, asigurarea resurselor didactice, managementul timpului alocat predării și învățării), precum şi sistemul recompenselor și sancțiunilor acordate elevilor, în conformitate cu performanțele școlare, susține comisarul-șef de poliţie Micheş Eugen.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Eșecul școlar în instituțiile de învățământ polițienesc – între asumare și acceptare”.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 ianuarie 2020