Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Șaizeci și cinci de tineri din 12 țări vor face voluntariat în Oradea

DISCOVER a summer for a lifetime

Șaizeci și cinci de tineri din 12 țări vor face voluntariat în Oradea

Discover_AIESEC_2DISCOVER devine deja cunoscut în #Oradea prin activitățile multiculturale pe care le desfășoară. Și în acest an, AIESEC Oradea organizează cea de-a VIII-a ediție a proiectului, de această dată dublând numărul de voluntari internaționali și extinzându-se pentru prima dată și în Satu Mare.

Proiectul DISCOVER se desfășoară în Oradea în perioada 8 iulie - 19 august 2019, cu un număr de 65 de voluntari internaționali și 40 de voluntari locali, iar în Marghita, Ștei, Beiuș și Satu Mare, în perioada 15 iulie- 26 august, cu un număr de 25 de voluntari internaționali și 30 de voluntari locali.
De asemenea, Universitatea din Oradea găzduiește în acest an evenimentul de deschidere a proiectului care va avea loc sâmbătă, 13 iulie, ora 16.00, în Aula Magna.
Țările din care vin voluntarii în acest an sunt: Canada, Turcia, Brazilia, Grecia, Rusia, Italia, Serbia, Taiwan, Azerbaijan, China, Pakistan și Hong-Kong.
În prima săptămână vor avea loc pregătirile internaționalilor de către echipa AIESEC Oradea în colaborare cu FasTraKids Oradea în Biblioteca Universității Oradea și tururi ghidate prin oraș în colaborare cu Oradea Adventure, urmând ca în următoarele săptămâni să își desfășoare activitatea în școli.
Școlile implicate în proiectul DISCOVER Oradea în acest an sunt: Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", Școala Gimnazială ,,Dacia", Colegiul Național ,,Iosif Vulcan", Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu",  Școala Gimnazială ,,Avram Iancu", Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir", Liceul Teoretic German ,,Friedrich Schiller", Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici".
Partenerii și colaboratorii cu sprijinul cărora am reușit să asigurăm cazarea și spațiile necesare activităților programate în proiect sunt: Universitatea din Oradea, Universitatea Partium, D.J.T.S. Bihor, Asociația Caritas, persoane fizice care fac parte din Comunitatea Global Host Oradea, ne spune Mirela Cosma, coordonatorul proiectului DISCOVER, ediția 2019.

Trimite email

luni, 20 ianuarie 2020