Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Îndemn la euroluciditate

Despre numărul din iulie 2019 al revistei ,,Curtea de la Argeș”

Îndemn la euroluciditate

,,Traversăm o modă a euroscepticismului, ba chiar se prezice - mă grăbesc să spun: propagandistic - dizolvarea UE. În câteva decenii, ceea ce e o mică eternitate la vremea noastră grăbită.

Nu cred că se va întâmpla asta, sper să nu se întâmple, există o nevoie de UE, dincolo de lucrurile bune care decurg din apartenența la o Europă unită. Iarăși mă grăbesc să spun: alături și de multe lucruri rele... Ca în orice pe lume, bunele și relele coexistă, mai ales în proiecte de anvergura aceasta, mai ales la începutul lor..." scrie domnul redactor-șef Gheorghe Păun în editorialul numărului din iulie al revistei de cultură ,,Curtea de la Argeș". Îndemnul la luciditate, am putea spune, fără să greșim, străbate, ca un fir roșu, aproape toate editorialele distinsului academician, pe care nu-l putem suspecta nicicând de vreo formă de manipulare sau de partizanat politic. Spune întotdeauna direct în față, răspicat și sincer ce are pe suflet, cu cele mai bune intenții, cântărind și armonizând lucrurile.
Ce mai putem citi în acest număr, pe adresa cunoscută:
Horia Bădescu: Săru' mâna, Duduie! Theodor Codreanu: Fragmentarium despre filosofia istoriei la Raymond Aron, Acad. Alexandru Boboc: Armonia în muzică, Acad. Ioan-Aurel Pop: De la Roma la Noua Romă: latinitatea răsăriteană a românilor, Ilie Popa: Făuritori ai Marii Uniri, martiri în închisorile comuniste (IV), Ionel Cândea: Acad. Victor Spinei, un senior al istoriografiei românești, Dragoș Olaru: Gregor von Rezzori și realitatea românească, Elis Râpeanu: Eminescu și credința (II), Eufrosina Otlăcan: Nevoia de Spiru Haret, Lucian Costache: Urmuz (II), Nicolae Melinescu: A doua șansă... și multe alte articole.
Ovidiu Dan

Trimite email

luni, 21 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!