Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Preasfințitul Nicanor, episcopul Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în biserica noastră

În Duminica Sfinților români, la hramul Bisericii Sf. Apostol Andrei din Oradea,

Preasfințitul Nicanor, episcopul Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în biserica noastră

Cu binecuvântarea preasfințitului părinte Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, astăzi (30 iunie 2019), în Duminica Sfinților români, cel de-al doilea hram al bisericii noastre, preasfințitul părinte Nicanor, episcopul ortodox al Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, dimpreună cu protosinghelul Cleopa Stefanovici, starețul Mănăstirii Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Carloviț (Serbia) și protodiaconul Igor Stancovici, alături de părinții parohi ai bisericii noastre, părintele vicar Vasile Bota, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan și părintele arhidiacon Mihai Iulius Dragoș.

În cuvântul de învățătură, preasfințitul episcop Nicanor a mulțumit mai întâi preasfințitului părinte episcop Sofronie pentru binecuvântarea dată de a sluji astăzi Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea.
,,Pentru fiecare faptă bună, noi trebuie să o începem cu rugăciunea, pentru ca bunul Dumnezeu să ne ajute în tot ce trebuie să săvârșim. Ieri (sâmbătă - n.n.), am sărbătorit sfinții apostoli Petru și Pavel. Astăzi, biserica noastră ortodoxă îi sărbătorește pe toți sfinții apostoli, pe Sf. Apostol Andrei, care a fost frate al lui Petru, după trup, și unul dintre cei 12 apostoli. Și astăzi, ne-am adunat în biserica lui, care este închinată Sf. Apostol Andrei, ca să ne rugăm pentru toți sfinții români, ca să ne fie de ajutor, așa cum au fost la începutul zidirii acestei biserici, să ne fie de ajutor în toate zilele vieții noastre". Părintele episcop Nicanor s-a arătat apoi deosebit de încântat de biserica noastră, exclamând că pe unde a umblat nu a văzut o biserică mai frumoasă ca acesta, felicitându-i pe părinții parohi pentru această lucrare dumnezeiască. ,, Vreau să vă spun cu toată inima că astăzi, am simțit dragostea și frumusețea acestei biserici. Se poate numi fericit fiecare episcop, preot sau credincios care pășește pragul acestei sfinte biserici. Simțim dragostea și harul lui Dumnezeu aici. Prin această biserică, binecuvântat este acest oraș și această sfântă eparhie. Toată putere, harul, dragostea care se simte în această sfântă biserică mă fac curajos să spun tot ce am pe inimă în acest moment", a conchis părintele episcop Nicanor.
Mulțumind pentru slujire și pentru aprecieri, părintele vicar Vasile Bota a înmânat părintelui episcop un album de prezentare a bisericii, icoana Sf. Apostol Andrei, hramul bisericii, precum și macheta bisericii, iar bunului nostru prieten Cleopa Stefanovici, macheta bisericii.
A fost o bucurie și o mândrie și pentru noi să ne bucurăm de bucuria și încântarea înalților oaspeți care au trecut pragul bisericii noastre, unii pentru întâia oară, alții, precum părintele Cleopa, aproape la fiecare sărbătorire a hramul din 30 noiembrie.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (78 de poze) în Galeria foto: Preasfințitul Nicanor, episcopul Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în biserica noastră.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021