Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Preasfințitul Nicanor, episcopul Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în biserica noastră

În Duminica Sfinților români, la hramul Bisericii Sf. Apostol Andrei din Oradea,

Preasfințitul Nicanor, episcopul Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în biserica noastră

Cu binecuvântarea preasfințitului părinte Sofronie Drincec, episcopul Oradiei, astăzi (30 iunie 2019), în Duminica Sfinților români, cel de-al doilea hram al bisericii noastre, preasfințitul părinte Nicanor, episcopul ortodox al Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei, dimpreună cu protosinghelul Cleopa Stefanovici, starețul Mănăstirii Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Carloviț (Serbia) și protodiaconul Igor Stancovici, alături de părinții parohi ai bisericii noastre, părintele vicar Vasile Bota, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan și părintele arhidiacon Mihai Iulius Dragoș.

În cuvântul de învățătură, preasfințitul episcop Nicanor a mulțumit mai întâi preasfințitului părinte episcop Sofronie pentru binecuvântarea dată de a sluji astăzi Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea.
,,Pentru fiecare faptă bună, noi trebuie să o începem cu rugăciunea, pentru ca bunul Dumnezeu să ne ajute în tot ce trebuie să săvârșim. Ieri (sâmbătă - n.n.), am sărbătorit sfinții apostoli Petru și Pavel. Astăzi, biserica noastră ortodoxă îi sărbătorește pe toți sfinții apostoli, pe Sf. Apostol Andrei, care a fost frate al lui Petru, după trup, și unul dintre cei 12 apostoli. Și astăzi, ne-am adunat în biserica lui, care este închinată Sf. Apostol Andrei, ca să ne rugăm pentru toți sfinții români, ca să ne fie de ajutor, așa cum au fost la începutul zidirii acestei biserici, să ne fie de ajutor în toate zilele vieții noastre". Părintele episcop Nicanor s-a arătat apoi deosebit de încântat de biserica noastră, exclamând că pe unde a umblat nu a văzut o biserică mai frumoasă ca acesta, felicitându-i pe părinții parohi pentru această lucrare dumnezeiască. ,, Vreau să vă spun cu toată inima că astăzi, am simțit dragostea și frumusețea acestei biserici. Se poate numi fericit fiecare episcop, preot sau credincios care pășește pragul acestei sfinte biserici. Simțim dragostea și harul lui Dumnezeu aici. Prin această biserică, binecuvântat este acest oraș și această sfântă eparhie. Toată putere, harul, dragostea care se simte în această sfântă biserică mă fac curajos să spun tot ce am pe inimă în acest moment", a conchis părintele episcop Nicanor.
Mulțumind pentru slujire și pentru aprecieri, părintele vicar Vasile Bota a înmânat părintelui episcop un album de prezentare a bisericii, icoana Sf. Apostol Andrei, hramul bisericii, precum și macheta bisericii, iar bunului nostru prieten Cleopa Stefanovici, macheta bisericii.
A fost o bucurie și o mândrie și pentru noi să ne bucurăm de bucuria și încântarea înalților oaspeți care au trecut pragul bisericii noastre, unii pentru întâia oară, alții, precum părintele Cleopa, aproape la fiecare sărbătorire a hramul din 30 noiembrie.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (78 de poze) în Galeria foto: Preasfințitul Nicanor, episcopul Banatului Sârbesc, a slujit Liturghia arhierească în biserica noastră.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 ianuarie 2020