Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reprezentanții elevilor bihoreni evaluează climatul educațional bihorean și respectarea drepturilor elevilor

Educația trebuie să reprezinte o prioritate

Reprezentanții elevilor bihoreni evaluează climatul educațional bihorean și respectarea drepturilor elevilor

Educația trebuie să reprezinte o prioritate pentru o societate care își dorește să atingă o cotă înaltă a performanței democratice. În acest sens, însă, întâlnim adesea impedimente, impuse de un sistem educațional care, la anumite capitole, prezintă lacune puternice.

Pentru că, într-o comunitate democratică, drepturile și obligațiile fiecărui cetățean și ale fiecărui grup de interes reprezintă repere prioritare, educația nu face excepție. În acest sens, Consiliul Național al Elevilor a lansat un chestionar ai cărui respondenți pot fi atât elevii români, cât și profesorii, în urma căruia să realizeze Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel național (RISEN), un document care va evalua gradul de respectare a prevederilor stipulate în Statutul elevului în urma colectării răspunsurilor actorilor educaționali implicați.
La nivelul județului nostru, Consiliul Județean al Elevilor Bihor va realiza, la rândul său, un Raport privind implementarea Statutului elevului la nivel județean (RISEJ). Răspunsurile elevilor și profesorilor bihoreni sunt vitale pentru evaluarea climatului educațional bihorean și pentru identificarea unor probleme majore care afectează parcursul educațional al elevilor.
Conform unui raport al M.E.N. realizat la începutul anului 2018, 76 de unități de învățământ bihorene aveau WC-ul plasat în curte. Mai mult decât atât, doar patru localități acordă burse elevilor cu performanțe la învățătură.
Pentru a putea accesa și completa chestionarul, vă invităm să accesați acest link: bit.ly/2IhCRX4.
Consiliul Județean al Elevilor Bihor este singura structură de reprezentare a intereselor și drepturilor beneficiarilor primari ai actului educațional, elevii, la nivel județean. În această postură, comunitatea reprezentanților elevilor bihoreni poartă pe umerii săi o responsabilitate masivă: aceea de a apăra cu succes libertățile și interesele celor peste 95.000 de elevi bihoreni.
Biroul Executiv al structurii este format din președintele Dobai Horea, vicepreședinții Bara Davide și Trandafir Alex și secretarul Foncea Răzvan. Departamentele sunt conduse de către elevii: Matiu Sorina (programe educaționale și cultură) și Brândaș Dalia (avocatul elevului). Din Biroul de Presă al structurii fac parte elevii: Florina Hahău, Miron Miruna, Rus Lorena, Șandra Antonia, Zoica Andra (redactori),  Dale Denisa, Tunduc Claudiu (designeri grafici) și Oșvat Cătălina (fotograf).
Foncea Răzvan,
secretar C.J.E. Bihor

Trimite email

luni, 20 ianuarie 2020