Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

,,Încurajați copiii să învețe că performanța înseamnă pasiune, exercițiu, competiție, respect, prietenie”

Kharisma 2019

,,Încurajați copiii să învețe că performanța înseamnă pasiune, exercițiu, competiție, respect, prietenie”

,,Încurajați copiii să învețe că performanța înseamnă pasiune, exercițiu, competiție, respect, prietenie", a spus Dana Oprescu în deschiderea Galei festive a celei de-a IV-a ediții a Concursului Național de Interpretare Vocală Kharisma, desfășurat în perioada 28 iunie - 1 iulie 2019, la Sala de evenimente din cadrul Era Shopping Park Oradea.

Concursul Național de Interpretare Vocală Kharisma este organizat de Asociația Culturală Kharisma și Palatul Copiilor și Elevilor  Oradea, în parteneriat cu: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, International School of Oradea, Holcim, Autotransport Golo Pergiorgio SRL, Linos Design, Agrowila SRL, Tehno Mod Oradea și Era Shopping Park.
Multe premii, multe emoții, daruri de suflet pentru toți participanții, dar, mai presus de toate, bucuria întâlnirii cu oameni veniți din multe zone ale țării au făcut ca această ediție să dovedească faptul că Oradea are nevoie de astfel de manifestări. Copiii, tinerii, părinții, publicul spectator au apreciat efortul depus de organizatori pentru a asigura condiții deosebite de desfășurare a acestui eveniment, în așa fel încât pe chipul fiecăruia dintre cei 245 de concurenți să apară zâmbetul și bucuria, mulțumirea recunoașterii strădaniei și perseverenței în studiul artei vocale.
Un juriu de prestigiu a evaluat momentele muzicale ale acestui eveniment: Viorela Filip, profesor, compozitor, interpret, textier, Școala Populară de Arte București, Nicoleta Alexandru, interpret muzică ușoară, Lucia Ciobotaru, antrenor vocal - Atelierul de voce, Lăcrimioara Deac, profesor canto Școala Populară de Artă ,,Francisc Hubic" Oradea, Claudiu Bulete, compozitor, textier, Alina Zaha, profesor metodist educație muzicală al I.S.J. Bihor,
Anamaria Turc-Gal, profesor canto la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.
S-au acordat 20 de trofee de categorie și Trofeul Kharisma 2019, câștigat de Iulia Sorlea, de la Armonia Music Cluj-Napoca, pregătită de profesor Rada Stan. Toți copiii au fost recompensați cu diplome, cupe și cadouri personalizate, ne-a spus Dana Oprescu, organizatorul festivalului, coordonatorul de proiect.

Trimite email

miercuri, 12 mai 2021