Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

,,Valențe teoretico-aplicative din perspectiva eficienței și creativității în actul educațional”

Simpozion național la Liceul Tehnologic Nr.1 Cadea

,,Valențe teoretico-aplicative din perspectiva eficienței și creativității în actul educațional”

În anul școlar 2018-2019, la Liceul Tehnologic Nr.1 Cadea, s-a derulat un nou simpozion național pe tema creativității la care au participat 60 de autori din toată țara.

Lucrările autorilor au fost colectate sub forma unui volum care va fi înregistrat sub semnătură ISBN.
La realizarea acestui volum al simpozion au participat în general cadre didactice, dar pe lângă aceștia au participat și studenți pasionați de sfera educațională, inspectori școlari, directori de școală, bibliotecari, profesori psihopedagogi și profesori în învățământul primar și preșcolar.
Autorii care au participat la volumul simpozionului fac parte din județele: Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Teleorman și Bihor.
Partenerii liceului nostru în desfășurarea acestei manifestări științifice au fost Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea, reprezentată de d-na decan Barth Klara și Casa Corpului Didactic, Bihor, reprezentată de d-na director, prof. dr. Carmen Bodiu.
Scopul acestui simpozion a fost conștientizarea școlii ca fiind o instituţie formativă, în care primordiale sunt nevoile copilului şi nu structurile rigide, la care acesta ar trebui să se adapteze.
Considerăm că sunt numeroase sursele de informare, multă informaţie şi multe metode de a accesa şi de a folosi informaţia. Cu toate că unii au acces la anumite informaţii, alţii la altele, unii folosesc anumite tehnici, alţii altele, dar cu toţii suntem interesaţi să aflăm cât mai multe.
Cunoştinţele prezentate copiilor într-un mod plăcut, diversificat, acestea vor fi acumulate mai uşor şi mai temeinic. De aceea, realizarea unui schimb de experiență și de bune practici este necesar în rândul cadrelor didactice pentru a putea folosi cele mai bune metode de comunicare a informaţiei.
În acelaşi timp, urmărim promovarea iniţiativelor privind abordările originale, marcate de creativitate şi imaginație, care sporesc eficienţa didactică prin schimbul de experienţă între cadrele didactice, pentru activităţile ce promovează creativitatea în procesul instructiv-educativ.
Activitatea științifică s-a încheiat vineri, 12.07.2019, cu un moment festiv, organizat în sala festivă al Liceului Tehnologic Nr.1 Cadea, după cum aflăm de la dl prof. ing. Mihai Molnar.
Coordonatorii acestei manifestări științifice au fost: dir. ing. Karancsi Béla, dir. adj. Ostroveanu Ágota, prof. Molnar Ioana și prof. ing. Molnar Mihai.

Trimite email

duminică, 29 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)