Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Toți” copiii Oradiei s-au adunat în Parcul 1 Decembrie

De Ziua Pământului

„Toți” copiii Oradiei s-au adunat în Parcul 1 Decembrie

Duminică, după ora 16.00, toate drumurile duceau în Parcul 1 Decembrie, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Mondiale a Pământului. Pe platoul din fața statuii, era amplasat „Cartierul general”, de unde se dirija și se difuza totul, prin boxele Radio Transilvania.

Activitățile se derulau pe ateliere (vorba dnei inspectoare Georgeta Sadoveanu), atât pe platou, cât și pe aleile din jur, dispuse sub forma razelor de soare, în toate direcțiile. Răsfățații tuturor activităților au fost copiii. Ei au devenit atât obiectul, cât și subiectul, protagoniștii, dar și beneficiarii tuturor demersurilor întreprinse de armata de organizatori...

Pe platou, în  partea stângă, copiii și trecătorii erau invitați să-și lase (să scrie sau să deseneze) mesajul de Ziua Pământului pe coli mari de carton, tip poster, care apoi erau expuse spre a putea fi lecturate…
În dreapta, trei fetițe colorau dalele pavajului cu cretă colorată. Clovni și prințese, extratereștri, pisicuțe și șoricei se plimbau de acolo-acolo în mașinuțe, pe trotinete, triciclete sau biciclete. În spatele statuii, vreo patru băieți, cu două mingi, încercau zadarnic să bată mingea pentru că nu le-a mers din cauza fluxului de trecători și a circulației preșcolarilor motorizați. Părinții își pozau sau filmau odraslele care savurau vată pe băț. De la boxe, răzbătea o muzică dansantă, iar din când în când, se făceau anunțuri. La finalul unor concursuri, dl Mircea Bradu o invita pe dna prof. Dorina Szatmari să premieze câștigătorii. Pe două alei, asfaltul fusese parcelat pentru copiii care s-au înscris la concursul de desene pe asfalt. Picturile elaborate anterior, la orele de arte plastice, pe tema Zilei Mondiale a Pământului, erau expuse pe patru alei, prinse pe sfoară, precum hainele la uscat. Împătimiții rolelor așteptau cu sufletul la gură intrarea în concurs, sub privirile bicicliștilor nerăbdători să primească și ei undă verde. Era atâta lume peste tot în parc, încât te întrebai daca nu e cumva 1 Iunie, și dacă au mai rămas copii acasă, în fața televizorului sau monitorului.
După ora 19.30, organizatorii și parte din copii s-au mutat în Cetatea Oradea, unde dna prof. Nicoleta Pazmany, prof. Marin Bica și ing. Grațian Hoffer le-au pregătit surprize astronomice: o selecție „Discovery”, din cele mai bune o sută de filme documentare despre Pământ, precum și observații astronomice cu telescoapele Astroclubului „Meridian 0”.
Ovi DAN

 

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto, să vedeți ce s-a întâmplat în parc de Ziua Pământului (accesați De Ziua Pământului - 1 și 2, în total 46 de poze).

Trimite email

marţi, 11 mai 2021