Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zece seri de film sub cerul liber, în cea mai frumoasă lună de vară

9-18 august, Oradea Summer Film 2019

Zece seri de film sub cerul liber, în cea mai frumoasă lună de vară

Oradea Summer Film, unul din cele mai îndrăgite evenimente orădene, revine în Parcul Cetății Oradea în cea mai frumoasă lună de vară!

Evenimentul se află deja la a treia ediție, care se va desfășura în perioada 9-18 august 2019. Proiecțiile de film vor avea loc în fiecare seară de la ora 21.00, iar intrarea este liberă.
Timp de 10 zile, Parcul Cetății Oradea se va transforma într-un cinematograf în aer liber, unde ne vom bucura de filme bune și de vară alături de familie și prieteni. Atmosfera frumoasă a lunii august va fi întregită de hamace, beculețe, beanbags, însă îi așteptăm pe spectatori și cu păturicile proprii. Băuturile răcoritoare, înghețata, popcorn-ul sau delicioasele nachos, vor aduce un plus de savoare serilor noastre de film în aer liber.
Filme de autor aduse de la Cannes, Veneția și Berlin
Pe ecranul din Parcul Cetății vor fi proiectate timp de 10 zile filme din toată lumea, selectate din cele mai prestigioase festivaluri de film: Cannes, Veneția și Berlin.
De la Cannes vom vedea ,,California Dreamin'", de Cristian Nemenescu, ,,Sieranevada", de Cristi Puiu, ,,Western", de Valeska Grisebach, ,,Sub umbra părului sălbatic", de Nuri Bilge Ceylan, cel mai apreciat regizor turc contemporan și ,,Păsări călătoare", de Cristina Gallego și Ciro Guerra.
Titlurile provenite de la Festivalul de Film de la Veneția sunt: ,,First Reformed", regizat de Paul Schrader (regizat de scenaristul lui Martin Scorsese pentru cunoscutele filme ,,Taxi Driver" și ,,Raging Bull", nominalizat și la Oscar pentru Cel mai bun scenariu,), ,,Amanda", de Mikhaël Hers și ,,Copacul vrajbei noastre", de Hafsteinn Gunnar Sigurdsson.
De la Festivalul de Film de la Berlin vom vedea în data de 14 august filmul ,,Utoya: 22 iulie", regizat de Erik Poppe, film care prezintă dramele masacrului din tabăra de vară de pe insula Utoya din Norvegia.
Filmele pe care le vom urmări la această ediție sunt de origini diferite, provenind atât din Europa, cât și din Asia și America. Țările de origine ale filmelor: Franța, Islanda, Norvegia, Germania, Turcia, Statele Unite ale Americii și Columbia.
Un weekend dedicat filmului românesc
Primul weekend al evenimentului este dedicat filmului românesc, la fel ca și anul trecut.
Cele trei filme românești care vor deschide ediția a III-a Oradea Summer Film sunt: ,,California Dreamin' (Nesfârșit)" (2007), regizat de Cristian Nemescu, ,,Sieranevada" (2016) - ultimul film al lui Cristi Puiu și ,,Croaziera" (1981), al lui Mircea Daneliuc, produs în perioada regimului comunist.
Filmul de deschidere al evenimentului este de altfel și un omagiu adus regizorului român Cristian Nemescu, ,,California Dreamin'(Nesfârșit)", fiind singurul film de lungmetraj al regretatului regizor român care a decedat într-un tragic accident de mașină în 2006, înainte ca filmul să intre în montaj. Cu toate acestea, Casa de producție MediaPro Studios a finalizat montajul filmului, urmând ca filmul să fie recompensat cu premiul ,,Un certain regard" de la Cannes în 2007.
Conturi oficiale
Facebook: https://www.facebook.com/oradeasummerfilm/
Eveniment dedicat: https://www.facebook.com/events/412621276002597/
Instagram: https://www.instagram.com/oradea_summer_film/
Website: http://www.oradeasummerfilm.ro/
PROGRAM
Vineri, 9 august, ora 21.00  CALIFORNIA DREAMIN' (NESFÂRȘIT), România, 2007
Sâmbătă, 10 august, 21.00 SIERANEVADA, România, 2016
Duminică, 11 august, 21.00  CROAZIERA, România, 1981
Luni, 12 august, 21.00  AMANDA, Franța, 2018
Marți, 13 august, 21.00 COPACUL VRAJBEI NOASTRE, Islanda, 2018
Miercuri, 14 august, 21.00 UTOYA: 22 iulie, Norvergia, 2018
Joi, 15 august, 21.00  WESTERN, Germania, 2017
Vineri, 16 august, 21.00 SUB UMBRA PĂRULUI SĂLBATIC, Turcia, 2018
Sâmbătă, 17 august,  21.00 FIRST REFORMED, S.U.A, 2018
Duminică, 18 august, 21.00 PĂSĂRI CĂLĂTOARE, Columbia, 2018
*În cazul unor avertizări meteo de vreme nefavorabilă, proiecțiile programate pentru serile în cauză se vor anula. Informația va fi transmisă pe pagina de Facebook Oradea Summer Film, precum și în evenimentul dedicat Oradea Summer Film 2019.
ACCES ORADEA SUMMER FILM
_____________________
Oradea Summer Film este un eveniment cinematografic care promovează filmele de autor. Declinul cinematografelor de artă din întreaga lume a deviat parcursul acestor filme într-un sistem alternativ de distribuție în cadrul festivalurilor de film. Cineaștii-autori sunt apreciați pentru reinterpretarea sau deturnarea genurilor cinematografice convenționale prin abordări originale și perspective inteligente, filmografia lor având o recognoscibilă amprentă autorială.
Organizatori: Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Oradea și al Muzeului orașului Oradea - complex cultural (Cetatea Oradea).
Partener principal: Raiffeisen Bank România.
Prezentat de: Staropramen.

Trimite email

vineri, 25 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)