Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

La final, peste 50 de medii de 10 la Universitatea Agora, în sesiunea iulie 2019

Încă 19 medii de 10 la Facultatea de Științe Economice

La final, peste 50 de medii de 10 la Universitatea Agora, în sesiunea iulie 2019

La finalul sesiunii de examene (sesiunea din iulie 2019), vom conchide că la Universitatea Agora, la examenul de licență și la master, absolvenții Facultății de Științe Juridice și Administrative au obținut 30 de medii de 10 (patru la Drept, cinci la Poliție locală și 21 la Master), iar cei de la Facultatea de Științe Economice - 22.

La cele trei medii de 10 (obținute de absolvenții de la Management), vom adăuga încă 19.
17 medii de 10 la examenul de disertație la M.R.U. (master)
Din cei 28 de absolvenți ai Facultății de Științe Economice, domeniul Management, la programul de studii universitare de master: M.R.U. (Managementul Resurselor Umane - 120 ects), 17 au obținut media 10 la examenul de disertație: Badea C. Vladimir-Constantin, Bereczki Gh. Anamaria-Lăcrimioara, Burdaș E.F. Carmen-Viorica, Butiri T. Gabriela-Maria, Cios C.T. Cornelia-Claudia, Dragoș Gh. Gabriela-Daniela, Moisi D.P. Andrada-Diana, Ostan A. Elisa, Pașcalău M.R. Alexandra-Antonia, Pădurean M. Mariana-Georgiana, Petrișor Gh. Florentina, Pituțiu I. Maria-Alina, Pop I. Ioana-Mihaela, Rasoveanu V. Maria-Andreea, Suciu M. Ximena-Zorana, Tonca V.F. Andrea-Lavinia, Țigan I. Mădălina-Ioana; plus încă două medii de 10, una la domeniul Contabilitate, programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă: Audit Financiar Contabil (30 ects), la examenul de certificare a competențelor profesionale, Nistor I. Florica - 10 (media examenului de absolvire), iar cealaltă medie de 10, la domeniul Management, programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă: Managementul Resurselor Umane (30 ects), la examenul de certificare a competențelor profesionale, Stînga P. Nicolae-Silviu.
E vorba despre un bilanț frumos obținut de absolvenții 2019 ai Universității Agora: 30 plus 22 egal 52 de medii de 10 în sesiunea iulie 2019.
Felicitări, agoriștilor, și mult noroc în viață!
Să vă bucurați de investițiile făcute în pregătirea academică.
Moise-Ovidiu Dan     

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021