Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Apă, cafea și recomandări preventive, oferite de polițiștii bihoreni șoferilor care au condus mii de kilometri

Oboseala la volan, prevenită de polițiștii bihoreni

Apă, cafea și recomandări preventive, oferite de polițiștii bihoreni șoferilor care au condus mii de kilometri

Vineri, 2 august 2019, începând cu ora 21.00, polițiștii Serviciului Rutier și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Bihor și reprezentanți ai Serviciului Județean Anticorupție Bihor au derulat o nouă acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele care au intrat în țară dinspre P.C.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto cu apă și cafea, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria.
Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.
De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din autoturisme, înșelăciunile, le-au transmis să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați.
În același timp, alături de polițiștii bihoreni, reprezentanții S.J.A. Bihor au derulat activități preventive în domeniul combaterii corupției.
Polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada sezonului estival, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.
*
Recomandări preventive - oboseala la volan
Oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor rutiere. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei. În sezonul estival, temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn.
Pentru a preveni astfel de situații, polițiștii rutieri le recomandă tuturor conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească până la refacerea completă a capacităţilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă.
Atenție!
Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore!
Faceți o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri!
Călătoriți cu un partener care să observe dacă dați semne de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului!
D r u m  b u n !
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Apă, cafea și recomandări preventive, oferite de polițiștii bihoreni șoferilor care au condus mii de kilometri.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 22 ianuarie 2020