Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Inspecții de mediu la punctele de lucru ale SC Superbon SRL din Inand, Nojorid și Oradea

Societatea a fost sancționată cu 100.000 de lei

Inspecții de mediu la punctele de lucru ale SC Superbon SRL din Inand, Nojorid și Oradea

În urma incendiului în care au ars deșeuri din plastic și lemn, din data de 4.08.2019, echipe mixte ale Comisariatului General și Comisariatului Județean Bihor ale Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat inspecții de mediu la toate cele trei puncte de lucru ale SC Superbon SRL din Inand, Nojorid și Oradea.

La punctele de lucru Inand și Oradea s-a constatat completarea neconformă a formularelor de încărcare/descărcare pentru care s-a impus măsură de remediere. Pentru punctul de lucru Inand s-a impus măsura notificării A.P.M. Bihor cu privire la închiderea definitivă a punctului de lucru în vederea stabilirii obligațiilor de mediu.
La punctul de lucru de la Nojorid s-a constatat că sunt colectate și depozitate deșeuri de plastic/hârtie, carton/lemn/ambalaje plastic, iar pentru neconformitățile constatate s-au impus 11 măsuri, printre care: să refacă impermeabilitatea platformei unde vor fi stocate deșeurile reciclabile  de plastic, hârtie/carton și deșeurile de lemn - 8.10.2019; să transmită la GNM CG și GNM CJ BH dovada eliminării deșeurilor rezultate în urma incendiilor inclusiv pământul amestecat cu deșeuri - 1.09.2019; să notifice A.P.M. Bihor în vederea revizuirii Autorizației de mediu pentru a fi cuprinse în conținutul acesteia toate magaziile, instalațiile existente pe amplasament, procesele tehnologice desfășurate, bazinul necesar rezervei de incendiu, inclusiv toate elementele noi care au intervenit de la data controlului până la momentul revizuirii.
Societatea a fost sancționată cu  100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de Mediu.
Comisar șef
Togor Mihai

Trimite email

duminică, 5 aprilie 2020