Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Campionatul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediția a VII-a

Șahiștii Școlii Gimnaziale ,,Szacsvay Imre” Oradea au participat la

Campionatul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediția a VII-a

În şcoala noastră, din 2012, şahul a devenit o ramură sportivă şi educativă, ştiind că Uniunea Europeană a elaborat în 2011 o recomandare cu privire la introducerea şahului în şcoli.

Datorită faptului că Szacsvay Imre, revoluţionarul din 1848 al cărui nume şcoala îl poartă, a fost un bun jucător de şah, mai avem acest aspect ,,Nome nest omen"...
Prin urmare, de șapte ani, organizăm concursuri de şah în şcoală, şi participăm la concursurile de şah; astfel am primit invitaţia de a lua parte la Campionatul Naţional Şcolar de Şah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediţia a VII-a, Bucureşti, 28-31 iulie 2019.
Echipele de șah din ciclul primar și gimnazial de la Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" Oradea, care au participat la eveniment, în total 10 elevi și doi profesori, au fost: echipa ciclului primar (Markus Milán  III A, Váradi Kristóf  IV sbs, Csengeri-Bicsak Balázs IV sbs, Laboncz Vivien III sbs și Kulcsár Vilmos  II A), echipa ciclului gimnazial (Coroianu David VII A, Soós Balázs VII B, Soós Balázs VI C, Kulcsár Kamilla VC și Veres Napsugár VII B). Profesorii de educație fizică și sport (Bica Tünde și Tar Éva) care au însoţit participanţii au luat parte la cursuri de perfecţionare în şah. La acest campionat s-au înscris 19 echipe la clasele primare și 20 de echipe la clasele de gimnaziu. Rezultatele obținute de echipele școlii noastre au fost modeste la echipe, dar la individual Coroianu David a obținut locul 11, iar Markus Milán, locul 12. Concursul s-a desfășurat pe o perioadă de patru zile (trei zile a câte două runde, iar ultima zi,o rundă); în paralel s-a desfășurat cursul pentru profesori de obținere a atestatului de predare a șahului în școală.
La festivitatea de deschidere au fost prezenți: Vladimir Danilov, vicepreședintele F.R. Șah,  Alexander Kostiev, președinte I.S.C.U, GM Florin Gheorghiu și Dan Gabar, președintele Fundației GAMBIT Elisabeta Polihroniade. Programul de după runde a fost foarte încărcat prin vizitarea unor obiective turistice: primul obiectiv a fost cel din gară, la sosirea trenului  organizatorii ne-au întâmpinat și condus în sala de asteptare ,,Regală" care a fost deschis special pentru copiii șahiști, de sponsorul campionatului din acest an, CFR Călători; ,,Căruța cu paiațe" - grupul statuar din fața Teatrului Național, care reprezintă personaje cunoscute ale operelor lui I.L. Caragiale; ,,Simfonia Apei" din Piața Unirii, Cofetăria ,,Casa Capșa",  unde am revenit în fiecare zi și care va rămâne cea mai ,,dulce" amintire; Parcul Cișmigiu, unde elevii au experimentat hidrobicicleta; Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Istoria și străzile Centrului vechi și Librăriile Cărturești (cărți și suveniruri), precum și Palatul Parlamentului.
Gânduri pentru anul viitor ale elevilor: să se antreneze mai mult pentru a ocupa un loc fruntaș și vizitarea altor obiective turistice.
Școala noastră coordonează un proiect internaţional Erasmus+ pe tema şahului, deci avem mai multe posibilităţi pentru susţinerea şi dezvoltarea acestui minunat sport al minții.
Tar Éva,
profesor de educație fizică și sport
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Campionatul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediția a VII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021