Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campionatul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediția a VII-a

Șahiștii Școlii Gimnaziale ,,Szacsvay Imre” Oradea au participat la

Campionatul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediția a VII-a

În şcoala noastră, din 2012, şahul a devenit o ramură sportivă şi educativă, ştiind că Uniunea Europeană a elaborat în 2011 o recomandare cu privire la introducerea şahului în şcoli.

Datorită faptului că Szacsvay Imre, revoluţionarul din 1848 al cărui nume şcoala îl poartă, a fost un bun jucător de şah, mai avem acest aspect ,,Nome nest omen"...
Prin urmare, de șapte ani, organizăm concursuri de şah în şcoală, şi participăm la concursurile de şah; astfel am primit invitaţia de a lua parte la Campionatul Naţional Şcolar de Şah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediţia a VII-a, Bucureşti, 28-31 iulie 2019.
Echipele de șah din ciclul primar și gimnazial de la Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" Oradea, care au participat la eveniment, în total 10 elevi și doi profesori, au fost: echipa ciclului primar (Markus Milán  III A, Váradi Kristóf  IV sbs, Csengeri-Bicsak Balázs IV sbs, Laboncz Vivien III sbs și Kulcsár Vilmos  II A), echipa ciclului gimnazial (Coroianu David VII A, Soós Balázs VII B, Soós Balázs VI C, Kulcsár Kamilla VC și Veres Napsugár VII B). Profesorii de educație fizică și sport (Bica Tünde și Tar Éva) care au însoţit participanţii au luat parte la cursuri de perfecţionare în şah. La acest campionat s-au înscris 19 echipe la clasele primare și 20 de echipe la clasele de gimnaziu. Rezultatele obținute de echipele școlii noastre au fost modeste la echipe, dar la individual Coroianu David a obținut locul 11, iar Markus Milán, locul 12. Concursul s-a desfășurat pe o perioadă de patru zile (trei zile a câte două runde, iar ultima zi,o rundă); în paralel s-a desfășurat cursul pentru profesori de obținere a atestatului de predare a șahului în școală.
La festivitatea de deschidere au fost prezenți: Vladimir Danilov, vicepreședintele F.R. Șah,  Alexander Kostiev, președinte I.S.C.U, GM Florin Gheorghiu și Dan Gabar, președintele Fundației GAMBIT Elisabeta Polihroniade. Programul de după runde a fost foarte încărcat prin vizitarea unor obiective turistice: primul obiectiv a fost cel din gară, la sosirea trenului  organizatorii ne-au întâmpinat și condus în sala de asteptare ,,Regală" care a fost deschis special pentru copiii șahiști, de sponsorul campionatului din acest an, CFR Călători; ,,Căruța cu paiațe" - grupul statuar din fața Teatrului Național, care reprezintă personaje cunoscute ale operelor lui I.L. Caragiale; ,,Simfonia Apei" din Piața Unirii, Cofetăria ,,Casa Capșa",  unde am revenit în fiecare zi și care va rămâne cea mai ,,dulce" amintire; Parcul Cișmigiu, unde elevii au experimentat hidrobicicleta; Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Istoria și străzile Centrului vechi și Librăriile Cărturești (cărți și suveniruri), precum și Palatul Parlamentului.
Gânduri pentru anul viitor ale elevilor: să se antreneze mai mult pentru a ocupa un loc fruntaș și vizitarea altor obiective turistice.
Școala noastră coordonează un proiect internaţional Erasmus+ pe tema şahului, deci avem mai multe posibilităţi pentru susţinerea şi dezvoltarea acestui minunat sport al minții.
Tar Éva,
profesor de educație fizică și sport
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Campionatul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, echipe mixte, ediția a VII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 9 decembrie 2019