Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au sărbătorit Unirea Principatelor la Muzeul Militar din Oradea

Sâmbătă, elevi de la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici”

Au sărbătorit Unirea Principatelor la Muzeul Militar din Oradea

În miez de iarnă, tremurând ușor de frig, dar pătrunși de fiorul cald al evenimentului, elevi ai Școlii cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” din Oradea s-au alăturat altor inimi de români care au fost prezenți sâmbătă, 24 ianuarie 2009, la Muzeul Militar, pentru a sărbători împlinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor - Valahiei și Moldovei (la 24 Ianuarie 1859).

Cu tricolorul la piept, cu desene și stegulețe în mâini, elevii clasei a IV-a A(îndrumați de inst. Mihaela Coșereanu) au adus prin  glasurile lor cristaline emoția cântecului „Hora Unirii”.Li s-au alăturat, firesc, și membrii Corului veteranilor. În același registru patriotic, elevii Daniel Nemeș și Andrei Mărcuș au interpretat cu emoție „Așa-i românul”.
Bogdan Briscu a prezentat semnificația evenimentului, precum și uniformele militare (de la începutul secolului XX). Membrii Corului veteranilor au susținut un recital de cântece istorice. Prezentarea armamentului i-a lăsat muți pe copii, care erau numai ochi și urechi. La manifestarea de la Muzeul Militar au mai participat elevii claselor a II-a A (înv. Maria Popa), clasa a II-a D (inst. Cristina Anton), clasa a III-a A (inst. Silvia Mateș) și a VIII-a C (prof. Cgiper Dana).
Activitatea s-a încheiat cu o horă frățească...
O asemenea lecție de istorie trăită în condiții speciale și într-o atmosferă fierbinte va dăinui, cu siguranță, mult și bine în memoria și sufletul elevilor. (M.C.)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019