Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Slujba Te-Deum pentru începerea cursurilor

Astăzi, la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea

Slujba Te-Deum pentru începerea cursurilor

Potrivit bunelor rânduieli, la Biserica Sfântul Apostol Andrei din Oradea, în duminica dinaintea primei zile de școală din noul an școlar, se săvârșește slujba Te-Deum prin care ,,îl lăudăm pe Dumnezeu și-I cerem ajutorul", după cum avea să sublinieze părintele vicar Vasile Bota.

Fiind 8 Septembrie, am avut parte de o zi sfântă, dragă nouă - Ziua Nașterii Maicii Domnului.
După Sfânta Liturghie și cuvântul de învățătură, rostit de părintele paroh dr. Ion Alexandru Mizgan, cei trei părinți, slujitori ai sfântului altar, părintele vicar Vasile Bota, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan și părintele arhidiacon Mihai Dragoș, au săvârșit slujba Te-Deum.
Slujitorii sfântului altar s-au rugat duminică bunului Dumnezeu ,,să le deschidă școlarilor mintea și cugetul și să lumineze inima lor spre primirea învățăturilor celor bune; pentru ca să sădească în inimile lor începutul înțelepciunii, care este frica de Dumnezeu și prin ea să izgonească din inimile lor ușurătățile tinereții și să le lumineze mintea ca să se abată de la rău și să facă binele; pentru ca să deschidă mintea lor spre a pricepe și a ține minte toate învățăturile cele bune și folositoare; pentru ca să le dea lor înțelepciunea care șade la tronul Lui și să o sădească în inimile lor ca să-i învețe ce este bine plăcut înaintea Lui, pentru ca să sporească ei cu înțelepciunea și cu vârsta spre slava lui Dumnezeu; pentru ca prin înțelepciune, viață bună și dreaptă credință să fie ei bucurie și mângâiere părinților lor și întărire bisericii noastre ortodoxe".
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Slujba Te-Deum pentru începerea cursurilor.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 1 aprilie 2020