Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Nu zidurile unei școli contează, ci spiritul care domnește în ea”

La Școala Gimnazială Nr. 16 din Oradea

„Nu zidurile unei școli contează, ci spiritul care domnește în ea”

Ca de fiecare dată, la început de nou an școlar, domnii directori ai Școlii Gimnaziale Nr. 16, profesorii - Gârba Mircea și Debrenti Attila - își întâmpină musafirii - elevi, părinți și colegi profesori, cu sufletele deschise și cu urări de bun venit într-o școală curată, modernă și cu speranța că toate realizările și eforturile comune vor da roade bune, de care se vor bucura cu toții, deopotrivă.

Sfaturile date de către cei doi reprezentanți ai unității școlare orădene, una de prestigiu în orașul de pe Crișul Repede, au fost pentru fiecare categorie: elevii - cei care au mai călcat pragul școlii și în anii trecuți, sunt îndemnați să respecte atât instituția, ca pe a doua lor casă, cât și pe cei care lucrează aici, fie ei profesori, personal administrativ sau orice om pus în slujba școlii și a elevilor; școlarii - bobocei - 150 la număr în acest an - 4 clase la secția română și 1 clasă la secția maghiară, sunt așteptați cu sălile împodobite și cu grijă pregătite de cele care le vor fi mame la școală, dar îi vor și călăuzi printre povești, cifre, litere și jocuri; elevii clasei a VIII-a - primesc încurajări și tot suportul pentru a depăși acest an considerat mai greu, datorită pregătirii în vederea promovării Evaluării Naționale; părinții sunt asigurați că în această școală, copiii lor primesc o educație de cea mai
bună calitate, condiția primordială fiind colaborarea și implicarea tuturor în educarea elevilor, alături de corpul profesoral; colegilor profesori le urează sănătate, putere de muncă și îi încredințează de tot respectul și sprijinul unor manageri cu experiență, care știu că doar munca în echipă dă rezultate, pentru că „nu zidurile unei școli contează, ci spiritul ce domnește în ea". De asemenea, a afirmat cu certitudine d-l director Gârba Mircea că această școală poate fi considerată un etalon în ziua de azi și un model instituțional, pentru multe școli din județ și nu numai.
De asemenea la deschiderea festivă din acest an școlar au participat și oficialități din partea I.S.J. Bihor, în persoana d-lui inspector prof. Torjoc Siviu, reprezentanta părinților - psiholog Ioana Bugle, din cadrul poliției d-l Borza Mihai, iar reprezentant al cultelor - preotul ortodox Bala Ioan, de la biserica din vecinătatea școlii - a oficiat slujba de Te Deum, binecuvântându-i pe toți. Fiecare a ținut să adreseze cuvinte de bun venit la școală tuturor elevilor și le-au sensibilizat atenția amintindu-le ce responsabilitate au pentru ca societatea să funcționeze, așa cum trebuie.
Toată festivitatea a decurs în modul cel mai firesc și normal atâta vreme cât și timpul a ținut cu noi. Așa cum spune I.H.Rădulescu - „Fără școală să nu aștepte nimeni nici părinți buni, nici profesori buni, și prin urmare, nici stat bine organizat și bine cârmuit și păstorit".
Să fim binecuvântați așa precum bine s-a rugat părintele pentru a pune început bun!
Prof. itinerant/de spriin,
Maria Serafim
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: „Nu zidurile unei școli contează, ci spiritul care domnește în ea”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 1 aprilie 2020