Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copiilor le pasă - copiii creează”

Premiul II – la concursul național de artă decorativă și design

„Copiilor le pasă - copiii creează”

Elevii din clasele a II-a și a III-a D, de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea au participat cu un brad ecologic de Crăciun la cea de-a IV-a ediție a concursului național de artă decorativă și design „Copiilor le pasă - copiii creează”.

Bradul elevilor pedagogiști orădeni, confecționat din materiale reciclabile nedegradabile: pungi, peturi și alte ambalaje din plastic, a obținut premiul al II-lea, după cum aveau să afle, zilele acestea, învățătoarele celor două clase, Adriana Puie și Elena Bălaj.
Concursul a fost organizat în decembrie 2008 de Clubul Copiilor din Roman, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, Inspectoratul Școlar al județului Neamț, Agenția pentru Protecția Mediului Neamț, Școala „Roman Mușat” și Muzeul de Artă din Roman, fiind înscris în calendarul activităților extrașcolare, la poziția 87, la Clubul Copiilor Roman.
Prin organizarea unor astfel de acțiuni se urmărește educarea tinerei generații în direcția protejării și salvarea pădurilor de brazi în contextul defrișărilor masive, necontrolate și al inundațiilor care au avut loc în ultimii ani, educația prin artă fiind pusă astfel în slujba salvării pădurilor de brazi și protejării naturii.
„Bucuria de a avea un brad împodobit de Crăciun o putem avea confecționându - ne singuri unul decorativ din materiale reciclabile nedegradabile”, susține înv. Adriana Puie, fericită de premiul-supriză sosit de la Roman. (Ov. D.)

Trimite email

luni, 21 octombrie 2019