Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Călători în avionul special al clasei P.B.

Din prima zi de școală

Călători în avionul special al clasei P.B.

Clasa pregătitoare dă dureri de cap fiecărui dascăl și-l solicită la maximum chiar dacă nu vă vine să credeți.

Și aceasta pentru că dascălii nu pot face abstracție de vârsta acestor copii, cărora li s-a ,,furat" un an din copilăria lor de preșcolari, atât de dulce, timp în care aveau în ,,cap", dar și timp suficient să se și pregătească pentru școală.
Așa stând lucrurile, luni, 9 septembrie 2019, în prima zi de școală, am văzut în sala de clasă a doamnei profesor Maria Duma, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea, un adevărat spectacol în care cei mai mici școlari au fost primiți ,,regește", ca niște prinți, și îmbarcați în avionul clasei P.B. cu acte în regulă (pașapoarte europene), începând călătoria, care va dura timp de 34 de săptămâni, spre ținuturi încă necunoscute, cu destinația clasa I. A fost atât de măiestrit regizată călătoria, încât cei mici nu au avut timp și nici chef de a privi în jur, de a căuta părinții, bunicii sau frățiorii, de a lenevi sau de a se plictisi. Cu toții erau (eram) numai ochi și urechi. A orchestrat Maria atât de bine și a pus stăpânire pe întreaga asistență încât nu a fost nevoie de a se abate de la regie și scenariu. Totul a mers ca pe roate, cu magie și bună dispoziție. Copiii au dat răspunsuri pe alocuri pline de umor, sclipitoare, iar replica nu a întârziat... pentru a întreține atmosfera și tonusul călătoriei. Fiind atât de absorbiți, nimeni nu a sesizat când directorii colegiului au intrat în sala de clasă. Culmea, nici măcar însoțitoarea de bord. După minute bune de spectacol, în direct, doamna director Simona Martin, în calitate de pilot, a apucat să ,,deranjeze", urând călătorie plăcută și mult succes în noul an școlar.
Se vede de la o poștă tactul pedagogic și măiestria de dascăl în a capta atenția și a stârni interesul, în a prelucra și modela lutul și plastilina, mintea și sufletul copiilor de 6 anișori, nevinovați, spontani și jucăuși, energici și sclipitori.
Teribilă lecție de magie, Maria!
Felicitări și mult succes tuturor în noul an școlar!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (66 de poze) în Galeria foto: Călători în avionul special al clasei P.B.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 12 decembrie 2019