Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Curățenie generală la Roșia

Let s do it, Romania!

Curățenie generală la Roșia

,,Lucrurile simple întreprinse în mod costant, cu viziune și integritate, te vor ajuta să te transformi dintr-un individ obișnuit într-unul extraordinar"- Jim Dornan.

Răspunzând la dorința copiilor de a mai derula activități de voluntariat pe această temă, am punctat și în acest an, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, acțiunea Let` s Do It, România.
Se pare că va deveni tradiție ca, de Ziua Mondială a Curățeniei, elevii școlii noastre să participe la igienizarea spațiilor verzi din împrejurimile școlii.
Astfel că, prin intermediul acestei acțiuni de voluntariat se încearcă conștientizarea rolului pe care fiecare dintre noi, cu mic, cu mare, îl avem în societate și în lume.
Elevii, dar și preșcolarii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Roșia nu doar că susțin că vor să locuiască într-o țară curată și educate, ci și acționează în acest sens. Elevii/ preșcolarii noștri sunt oglinda noastră, a cadrelor didactice, a școlii, a comunității, a țării.
Activitatea de voluntariat, Let' t Do It, Romania!, din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Roșia, a fost coordonată de prof. Cioloș Adina-Ionela, împreună cu cadrele didactice: prof. Silaghi Valentina-Gela, Ujoc Maria, Harn Andreea- Anca, de la Școala Primară Nr.1 Lazuri și Gavrilă Marioara-Dana, de la Grădinița cu Program Normal Nr.2 Lazuri.
,,Micii" voluntari au fost în număr de: 26 de elevi din învățământul gimnazial, clasa a V-a (Barnoș Paul, Bocoi Amalia, Bolojan Daria, Cabău Robert, Călin Daria, Ciobanu Anghel, Ciuhandu Daniela, Codrean Giulia, Codrean Ruben, Codrean-Begu Liliana, Copăcian Denis, Costin Raul, Gavriș Patricia, Ion Miruna, Malița George, Malița Teofila, Morar Anamaria, Moraru Daliana, Pașcondea Ania, Pașcondea Bogdan, Perț Giulia, Popa Daniel, Pup Diana, Pup Mălina, Tirla Raluca, Topai Adrian); 10 elevi din învățământul primar (Buha Florina-Daniela, Seica Larisa-Antonia - clasa a IV-a, Pup Andra- Simona, Zăvoianu Sara-Ligia - clasa a III-a, Codoban Paul-Ionuț, Buha Anamaria-Florina, Pup Alexandru-Ionuț, Pup Antonia-Valentina, Pup Nicolas-Teodor, Pup Vlad-Nicolas clasa I) și 14 preșcolari (Balint Larisa-Antonia, Buha Dragoș-Florentin, Cabău Rareș-Daniel, Hahău Eduard-Ionuț, Hahău Lucas, Pup Filip) care, împreună cu cele cinci cadre didactice au colectat deșeuri din apropierea școlii/ grădiniței, astfel cumulând 24 de saci plini cu deșeuri care au fost depozitați în pubelele Primăriei Roșia.
Mulțumim micilor voluntari și ecologiști pentru efortul depus și implicarea de care au dat dovadă. Cu siguranță, aceștia vor fi mai atenți și responsabili cu mediul înconjurător.
În concluzie, noi ne amintim proverbul ,,Omul sfințește locul" și încercăm să conturăm sensul acestui proverb prin educarea civică și morală a copiilor și tinerilor.
Let' s Do It, Romania!
Let' s Do It, Bihor!
Let' s Do It, Roșia!
Harn Andreea-Anca & Cioloș Adina-Ionela
Școala Gimnazială Nr. 1 Roșia
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Curățenie generală la Roșia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 4 iunie 2020