Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Întâlnire de lucru cu O.N.G.-urile din Oradea

Luni, la D.A.S.O.

Întâlnire de lucru cu O.N.G.-urile din Oradea

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea a avut loc, luni, 7 octombrie 2019, întâlnirea anuală cu furnizorii privaţi de servicii sociale, în vederea elaborării Planului anual de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate de la bugetul local pentru anul 2020.

Urmare a invitaţiei Serviciului Programe Sociale, reprezentanţi a 22 de asociaţii şi fundaţii, prezenţi la întâlnire, au stabilit obiective comune, mobilizând toate resursele necesare pentru asigurarea unor condiţii de viaţă decente şi demne pentru persoanele vulnerabile.
Prin aceste întâlniri, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea vizează eficientizarea colaborării dintre instituțiile publice și private pentru furnizarea de servicii sociale de calitate celor în nevoie şi nu în ultimul rând, pentru a dezbate împreună noile reglementări legislative apărute în domeniul asistenţei sociale şi problemele cu care ne confruntăm în aplicarea lor.
A fost evidenţiată, de asemenea, nevoia de servicii integrate și adecvate pentru comunitatea noastră, evenimentul prilejuind o analiză a colaborării dintre instituțiile publice și private din perspectiva luării în comun a deciziilor, a finanțării serviciilor sociale și a colaborării în furnizarea acestora, astfel impunându-se o implicare mai semnificativă a O.N.G.-urilor în procesele de decizie, finanțare și furnizare a serviciilor sociale.
Arina Moş, directorul D.A.S. Oradea, a punctat: „ Mă bucur că aţi dat curs invitaţiei noastre şi vă mulţumesc pentru că sunteţi în comunitate, pentru implicarea şi sprijinul acordat, fără dumneavoastră, noi, administraţia publică locală, nereuşind să oferim celor în nevoi servicii pentru a depăşi starea de vulnerabilitate în care se găsesc. Vă asigur de întregul meu sprijin şi pe viitor".
Sectorul O.N.G. şi-a exprimat interesul şi a mulţumit pentru oportunitatea de a putea stabili împreună cu D.A.S. Oradea o viziune comună vizavi de ceea ce înseamnă servicii sociale de calitate în comunitate noastră.

 

Trimite email

joi, 4 iunie 2020