Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Câștigătorii celei de-a treia ediții

B-EST International Film Festival 2007

Câștigătorii celei de-a treia ediții

După o săptămână de vizionat cele mai noi filme, premiate la festivaluri internaționale din întreaga lume, B-EST International Film Festival, ediția a 3-a, își anunță câștigătorii.

Festivalul de film a avut trei secțiuni de competiție - lungmetraj, documentar și scurt-metraj, dar și alte două, cu filme prezentate în afara competiției “Russian Cut” și “Al 7-lea Univers”.

Pentru secțiunea scurtmetraj, juriul, format din studenții UNATC Andrei Rus, Miruna Vasilescu și Toma Peiu, în urma vizionării a 24 de scurtmetraje, a hotărît următoarele: mențiunea specială a juriului se

acordă scurtmetrajului “DVD”, Spania, 2005, regia și scenariul Ciro Altabas, imaginea Pedro J. Marquez.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj se acordă scurtmetrajului “Examen”, România, 2006, regia Paul Negoescu, distribuția Tudor Aaron Istodor și Maria Dinulescu.

Pentru secțiunea film documentar, juriul, format din criticul de film Anca Grădinariu, regizorul de film Laurențiu Damian și realizatorul TV Dragoș Bucurenci, a hotărît: Premiul de excelență se acordă filmului “The Wild Blue Yonder”, coproducție Marea Britanie, SUA, Franța, Germania, 2005, regia Werner Herzog. Premiul pentru cel mai bun film documentar se acordă filmului “Favela Rising”, Brazilia, SUA, 2005, regia Matt Mochary, Jeff Zimbalist.

Pentru secțiunea film de lungmetraj, juriul, format din Gérard Corbiau, regizor și scenarist, Belgia, Martin J.Blaney, jurnalist pentru Screen Intrenational, Germania, Ludmila Cvikova, selecționer al Festivalului International de Film de la Rotterdam, Slovacia, a hotărît: Premiul special al juriului se acordă filmului “Invisible Waves”, Olanda, Thailanda, Hong Kong, Coreea de Sud, 2006, regia Pen-Ek Ratanaruang. Marele premiu al B-EST International Film Festival, ediția a 3-a, se acordă lungmetrajului “Sueley in the Sky”, coproducție Brazilia, Franța, Germania, Portugalia, 2006, regia Karim Ainouz, imaginea Walter Carvalho.
Bianca BOITAN

Trimite email

luni, 19 august 2019