Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Erasmus Days 2019 la Șauaieu

Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre” din Oradea a organizat

Erasmus Days 2019 la Șauaieu

Duminică, 12 octombrie 2019, Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" din Oradea a organizat pentru prima oară Zilele Erasmus/Erasmus Days 2019.

În cadrul acestui eveniment au avut loc o serie de activităţi propuse în proiectul cu titlul Checkmates Chessmates - Fostering student motivation through logic games-1-RO01-KA229-049437_1 (Șah-Mat, parteneri de șah - Stimularea motivației elevilor prin jocuri logice). Parteneriatul strategic se desfășoară între școlile a șase țări europene - România, țara coordonatoare, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Spania și Polonia, cu o durată de 24 de luni, 2018-2020, având menirea de a asigura o educație de calitate prin implementarea jocurilor logice în cadrul orelor de curs, dar și în afara acestora. Evenimentul a fost unul de amploare, deoarece la acesta au participat 1.056 de persoane, între care 84 elevi și 36 de părinți au participat la concursul de șah la diferite categorii. Acțiunea a avut loc pe câmpul din localitatea Șauaieu județul Bihor, unde elevii, aparținătorii acestora, cadrele didactice, nedidactice și auxiliare din unitate, directori și cadre didactice de la Liceul Teoretic ,,Petőfi Sándor" din Săcueni, școala parteneră în acțiunile proiectului, membri ai Consiliului local și județean, dar și parohul Bisericii Romano-Catolice din localitate, au format o mare familie, familia şcolii. Doamna director Pásztor Gabriella a onorat mulțimea adunată printr-un discurs în care a prezentat proiectul Erasmus+ și programul zilei # Erasmus Days, după care doamna Sele Tünde, coordonatorul proiectului, și doamna Tunyogi Katalin, responsabilul financiar al acestuia au precizat că prin acest eveniment școala noastră s-a alăturat și Festivalului Mondial de Șah de la Budapesta, urmând să dea startul prin lansarea în aer a 40 de baloane colorate. Implicarea unui număr atât de mare de factori educaționali dovedește interesul copiilor față de activitățile școlii, dorința de relaționare, de dezvoltare intelectuală prin joc. Prin acțiunile desfășurate am reușit să contribuim la îndeplinirea obiectivelor proiectului, și anume: dezvoltarea competențelor de bază, gândirea creativă, creșterea motivației pentru învățare, învățarea prin cooperare, dezvoltarea competențelor sociale și de grup.  Am asigurat participarea la proiect a unui număr de 20 de elevi cu diferite probleme sociale, aceștia făcând parte din grupul țintă al proiectului. Evenimentul s-a bucurat de un succes extraordinar în rândul tuturor participanților și ne dorim să participăm și anul viitor cu activități și mai interesante.
Mulțumim Agenției Naționale și Comisiei Europene pentru posibilitatea de a derula astfel de proiecte Erasmus+.
Prof. Sele Tünde,
coordonator proiect
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Erasmus Days 2019 la Șauaieu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021