Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cea de-a V-a ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud 2019

Vineri, s-a desfășurat la Universitatea Agora din Oradea

Cea de-a V-a ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud 2019

În perioada 17-19 octombrie 2019, s-a desfășurat la Oradea și în Băile Felix, cea de-a V-a ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud 2019.

Invitaţii de onoare ai acestei ediții au fost: acad. Florin Gheorghe Filip - președintele Secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române, acad. Dan Tufiș - directorul Institutului de Cercetări pentru Inteligență Artificială ,,Mihai Drăgănescu" al Academiei Române, prof. Ioana Moisil - Profesor Honoris Causa al Universității Agora, dr. Bogdana Stanojevic - cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Sârbe de Științe și Arte și Anca Minculescu - Innovation Practionner and Lecturer, Franţa.
Vineri (18 oct.), în Aula Albastră a Universității Agora, a avut loc deschiderea oficială a manifestării, în prezența domnului rector Ioan Dzițac și a distinșilor invitați. Doamna conf. univ. dr. Simona Dzițac, inițiatorul, sufletul și coordonatorul simpozionului, a prezentat adevărata dimensiune a manifestării studențești, cu 92 de lucrări acceptate, distribuite pe nouă subsecțiuni, primite de la 15 universități din țară (din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Reșița, Hunedoara, Petroșani, de la Universitatea din Oradea și Universitatea Agora, de la șase universități și firme din străinătate, precum și de la șapte colegii, licee și școli gimnaziale din Oradea, Arad și din Serbia; din Oradea, au fost prezenți cu lucrări practice, reprezentanți de la colegiile naționale ,,Mihai Eminescu" și ,,Onisifor Ghibu", de la școlile gimnaziale ,,Avram Iancu" și ,,Nicolae Bălcescu" și de la școala gazdă, Școala Gimnazială Internațională Agora, manifestarea beneficiind și de concursul a peste 20 de parteneri, după cum avea să sublinieze doamna conf. univ. dr. Simona Dzițac.
Scopul unui asemenea demers didactic educativ este lesne de dedus: schimbul de păreri și informații din diferite domenii de activitate, dublat de cimentarea unor relații de prietenie și colaborare dintre participanți, unii fideli, aflați la al cincilea descălecat în frumosul oraș de pe Crișul cel Repede.
Domnul rector Ioan Dzițac s-a arătat curios să afle dimensiunea ,,furtunii de idei" care se va abate asupra Agorei la cea de-a cincea ediție a simpozionului. Domnul academician Florin Gheorghe Filip, un ,,abonat" al celor cinci ediții, ne-a flatat cu aprecierea ,,Oradea e cel mai frumos oraș din țară" (în ochii bucureștenilor, alde acad. Dan Tufiș); domnia sa așteaptă să ia contact cu produsele palpabile ale creativității și imaginației studenților. Aflat pentru prima oară la acest regal studențesc, domnul academician Dan Tufiș, care vineri, avea să devină Doctor Honoris Causa al Universității Agora, se simțea cu musca pe căciulă, pentru că domnia sa făcuse aprecierea despre care vorbea domnul acad. Florin Gheorghe Filip la adresa orașului Oradea. ,,Citind titlurile lucrărilor care vor fi prezentate la acest simpozion, am rămas uimit de paleta largă de preocupări, lucruri foarte interesante; sunt curios să aud multe dintre prezentări; apoi, lucrând și fiind alături de tineri, absorbi energie și înveți, dacă ești deschis, pentru că transferul de cunoaștere este, fără îndoială, în ambele sensuri și îmi doresc să învăț de la Dumneavoastră", a conchis directorul Institutului de Cercetări pentru Inteligență Artificială ,,Mihai Drăgănescu" al Academiei Române.
,,Sunt foarte multe idei valoroase care vin din partea Dumneavoastră"
Afirmația din titlu aparține doamnei profesor univ. dr. Ioana Moisil, de la Universitatea ,,Lucian Blaga" din Sibiu, Profesor Honoris Causa al Universității Agora. Și domnia sa este un ,,abonat" (și fan) al simpozionului, care se simte chiar ,,răsfățată" la Oradea. Doamna cercetător dr. Bogdana Stanojevic (din Serbia) împărtășește ideea că ,,un asemenea eveniment științific studențesc e un câștig imens în direcția transmiterii și dobândirii de experiență valoroasă, care poate fi ,,molipsitoare".
Felicitări organizatorilor, o echipă dăruită care ne-a impresionat și de această dată prin coeziune și disciplină, care gravitează cuminte în jurul centrului de greutate (doamna conf. univ. dr. Simona Dzițac, creierul manifestării)! Felicitări gazdelor și partenerilor, care ne-au oferit pe tavă, în săli și în curtea Universității, momente de calitate academică și de trăiri emoționale, picurate, deopotrivă, de specialiști, dar și de cei mai mici și mai sinceri truditori în a da frâu imaginației creatoare, copiii de azi, studenții și specialiștii de mâine!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (130 de poze) în Galeria foto: Cea de-a V-a ediție a Simpozionului Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud 2019.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 13 iulie 2020