Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

La vânătoarea de comori locale şi europene

Elevii de la Liceul Tehnologic ,,Unirea” Ştei,

La vânătoarea de comori locale şi europene

19 echipaje formate din elevi ai şcolilor şi liceelor din Beiuş şi din Ţara Beiuşului s-au aliniat sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la startul concursului ,,Vânătoarea de comori locale şi europene", organizat de Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş.

Concursul s-a desfăşuat în cadrul proiectului Valori Naţionale, Valori Europene, derulat de Asociaţie şi finanţat de Primăria Municipiului Beiuş.
Concursul de orientare turistică a avut loc în Pădurea Delani, unde elevii au descoperit ,,comorile" doar în urma răspunsurilor corecte la întrebări legate de Uniunea Europeană şi locul României în cadrul Uniunii. După concurs a urmat o vizită la Moara Roşia şi un popas la Căminul Cultural din Roşia, unde s-a făcut evaluarea rezultatelor celor două probe ale concursului, s-au înmânat premii şi plachete echipajelor câştigătoare şi diplome tuturor participanţilor. Ziua s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Viorii cu goarnă din Lazuri de Roşia.
Printre echipajele aliniate la start s-a numărat şi un echipaj format din trei elevi ai Liceului Tehnologic ,,Unirea" Ştei: Guler Vanesa, Dumşe Salsonya şi Zbârcea Rareş. Echipajul a obţinut premiul III şi s-a bucurat de această experienţă inedită. Rareş, elev în clasa a X-a, spune că: ,,Experienţa de azi a fost una minunată. Concursul a fost cu suişuri şi coborâşuri, cu întrebări mai uşoare şi mai grele, traseul prin pădure a fost puţin complicat, dar din fericire toate echipajele s-au descurcat. Am fost încurajaţi tot timpul de profesorii noştri coordonatori. Mulţumim Asociaţiei ,,Avram Iancu" Beiuş pentru această activitate şi pentru toate activităţile educative şi concursurile la care am fost invitaţi să participăm, dar şi profesorilor care ne-au implicat şi ne-au făcut cunoscute activităţile Asociaţiei". Salsonya adaugă: ,,Din punctul meu de vedere, expediţia de azi a fost foarte interesantă, am reuşit să trecem peste nişte provocări inedite şi am învăţat lucruri care cu siguranţă ne sunt de folos". Dorim să reamintim faptul că acelaşi echipaj a obţinut premiul II la concursul din luna iunie 2019, ,,Avram Iancu, Craiul Munţilor".
Preşedintele Asociaţiei, domnul Viorel Ianc, se bucură că a reuşit să antreneze un număr mare de elevi într-o nouă activitate de succes: ,,Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş, în cei 15 ani de activitate, a derulat proiecte având ca grup ţintă cu precădere elevii, tinerii, dar nu numai. De data aceasta, am organizat altceva faţă de activităţile cu care v-am obişnuit: un concurs de orientare turistică, dublat de unul de aprofundare şi valorificare a unor cunoştinţe de cultură generală despre Uniunea Europeană, circumscrierea ţării noastre în Uniune, elemente de istorie locală şi detalii legate de Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş. Cele 19 echipaje au avut o zi plină alături de profesorii coordonatori, organizatori, arbitri de teren, tehnicieni şi specialişti în domeniu. La finalul zilei, câştigători au fost toţi elevii, care, în urma unei instruiri prealabile, au aprofundat ce înseamnă busolă, hartă, orientare în teren, reuşind să îşi dezvolte abilităţi şi în acest domeniu".
Ziua s-a încheiat cu zâmbete pe buze şi dorinţa de a relua activitatea în viitor.
Găsiți mai multe în Galeria foto: La vânătoarea de comori locale şi europene.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021