Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La vânătoarea de comori locale şi europene

Elevii de la Liceul Tehnologic ,,Unirea” Ştei,

La vânătoarea de comori locale şi europene

19 echipaje formate din elevi ai şcolilor şi liceelor din Beiuş şi din Ţara Beiuşului s-au aliniat sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la startul concursului ,,Vânătoarea de comori locale şi europene", organizat de Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş.

Concursul s-a desfăşuat în cadrul proiectului Valori Naţionale, Valori Europene, derulat de Asociaţie şi finanţat de Primăria Municipiului Beiuş.
Concursul de orientare turistică a avut loc în Pădurea Delani, unde elevii au descoperit ,,comorile" doar în urma răspunsurilor corecte la întrebări legate de Uniunea Europeană şi locul României în cadrul Uniunii. După concurs a urmat o vizită la Moara Roşia şi un popas la Căminul Cultural din Roşia, unde s-a făcut evaluarea rezultatelor celor două probe ale concursului, s-au înmânat premii şi plachete echipajelor câştigătoare şi diplome tuturor participanţilor. Ziua s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Viorii cu goarnă din Lazuri de Roşia.
Printre echipajele aliniate la start s-a numărat şi un echipaj format din trei elevi ai Liceului Tehnologic ,,Unirea" Ştei: Guler Vanesa, Dumşe Salsonya şi Zbârcea Rareş. Echipajul a obţinut premiul III şi s-a bucurat de această experienţă inedită. Rareş, elev în clasa a X-a, spune că: ,,Experienţa de azi a fost una minunată. Concursul a fost cu suişuri şi coborâşuri, cu întrebări mai uşoare şi mai grele, traseul prin pădure a fost puţin complicat, dar din fericire toate echipajele s-au descurcat. Am fost încurajaţi tot timpul de profesorii noştri coordonatori. Mulţumim Asociaţiei ,,Avram Iancu" Beiuş pentru această activitate şi pentru toate activităţile educative şi concursurile la care am fost invitaţi să participăm, dar şi profesorilor care ne-au implicat şi ne-au făcut cunoscute activităţile Asociaţiei". Salsonya adaugă: ,,Din punctul meu de vedere, expediţia de azi a fost foarte interesantă, am reuşit să trecem peste nişte provocări inedite şi am învăţat lucruri care cu siguranţă ne sunt de folos". Dorim să reamintim faptul că acelaşi echipaj a obţinut premiul II la concursul din luna iunie 2019, ,,Avram Iancu, Craiul Munţilor".
Preşedintele Asociaţiei, domnul Viorel Ianc, se bucură că a reuşit să antreneze un număr mare de elevi într-o nouă activitate de succes: ,,Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş, în cei 15 ani de activitate, a derulat proiecte având ca grup ţintă cu precădere elevii, tinerii, dar nu numai. De data aceasta, am organizat altceva faţă de activităţile cu care v-am obişnuit: un concurs de orientare turistică, dublat de unul de aprofundare şi valorificare a unor cunoştinţe de cultură generală despre Uniunea Europeană, circumscrierea ţării noastre în Uniune, elemente de istorie locală şi detalii legate de Asociaţia ,,Avram Iancu" Beiuş. Cele 19 echipaje au avut o zi plină alături de profesorii coordonatori, organizatori, arbitri de teren, tehnicieni şi specialişti în domeniu. La finalul zilei, câştigători au fost toţi elevii, care, în urma unei instruiri prealabile, au aprofundat ce înseamnă busolă, hartă, orientare în teren, reuşind să îşi dezvolte abilităţi şi în acest domeniu".
Ziua s-a încheiat cu zâmbete pe buze şi dorinţa de a relua activitatea în viitor.
Găsiți mai multe în Galeria foto: La vânătoarea de comori locale şi europene.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 27 mai 2020