Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Două premii câștigate de roboticienii orădeni la Concursul Robochallenge București!

Premiul I la proba Humanoid Sumo și premiul al II-lea la Humanoid Robot

Două premii câștigate de roboticienii orădeni la Concursul Robochallenge București!

De regulă, weekendul vine ca o pauză după o săptămână lungă de muncă. Dar pentru cei pasionați cu adevărat, nu există weekend.

Acest lucru l-au demonstrat din nou cei de la Robotics Club Oradea, în acest weekend (1-3 noiembrie 2019), petrecut la București unde au concurat contra a peste 600 de participanți din 17 țări la Concursul Robochallenge București!
Deși drumul până în Capitală este în sine o sarcină obositoare, pentru echipa orădeană nu a fost o piedică în a-și prezenta cunoștințele cu succes, aducând acasă nu unul, ci chiar două premii!
Echipa noastră a fost formată din cinci elevi de clasa a 10-a de la Liceul ,,Don Orione":  Cuciula Ilie, Trifan Darius, Moldovan Dușe Robert, Șorian Alex și Țicărat Raul, îndrumați de Daniel Anton, student masterand la Advanced Mechatronic Systems și mentor la Robotics Club Oradea. Sub îndrumarea mentorului, ,,orionii" au programat un robot umanoid din dotarea clubului de robotică pentru a efectua o serie de probe precum urcatul scărilor, alergarea pe un traseu cu obstacole și inclusiv lupta cu un alt robot în stil sumo.
Echipa a reușit să obțină locul 1 la proba Humanoid Sumo, urmată, pe locul 2, de echipajul din Polonia, iar pe locul 3 de cei din Mexic. La proba de Humanoid Robot, ai noștri s-au situat pe locul al doilea, la egalitate cu echipajul din Mexic; locul întâi a fost ocupat de polonezi, iar locul 3, tot de un echipaj din Mexic.
Toate aceste succese, precum și premiul de acum o lună, de la Olimpiada de Robotică din Coreea de Sud au fost posibile mulțumită muncii depuse în cadrul Clubului de Robotică Oradea, un proiect derulat de Facultatea I.M.T - Departamentul de Mecatronică, Universitatea din Oradea cu suportul și finanțarea din partea companiei Celestica.
 „Sperăm să aducem tot mai multe premii și să punem Oradea pe hartă ca fiind un jucător important în domeniul roboticii mondiale. Studenții și elevii care azi performează la concursurile tehnice, sunt următorii lideri în noua revoluție industrială, industria 4.0", a afirmat drd. ing. Flaviu Birouaș, mentor al cercului Robotics Club Oradea. (F.B.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Două premii câștigate de roboticienii orădeni la Concursul Robochallenge București!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 6 aprilie 2020