Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Internațională a Fizicii Medicale la Universitatea din Oradea

Joi,

Ziua Internațională a Fizicii Medicale la Universitatea din Oradea

La data de 7 noiembrie 2019, ne alăturăm, pentru a 7-a oară, organizației Internaționale de Fizică Medicală (IOMP) pentru a marca Ziua Internațională a Fizicii Medicale.

Data aleasă pentru acest eveniment este ziua de naștere a celei care este considerată prima fiziciană medicală, doamna Marie Curie.
În fiecare an, IOMP propune o tematică menită să acopere principalele domenii de interes ale fizicii medicale. Dacă în anii anteriori simpozioanele dedicate Zilei Internaționale a Fizicii Medicale s-au axat pe imagistica medicală, radioterapia modernă, pe aspecte privind radioprotecția, sau contribuțiile femeilor fiziciene la dezvoltarea fizicii medicale, tematica propusă pentru acest an este una mai cuprinzătoare: „It's a Medical Physics World" (Este o lume a fizicii medicale).
Tema acestui an  simbolizează, atât multidisciplinaritatea fizicii medicale, cât și colaborările strânse dintre diferitele organizații naționale de fizică medicală în vederea dezvoltării continue a acestui domeniu pe plan internațional.
Departamentul de Fizică al Universității din Oradea marchează această zi prin prezentări științifice realizate de fizicieni medicali, radioterapeuți, studenți și elevi.
Invităm astfel, pe toți cei interesați să ni se alăture joi, 7 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universitare.
Prof. univ. dr. Loredana Marcu

Trimite email

miercuri, 27 mai 2020