Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea proiectului Erasmus+ „Environmental Awareness - Conștientizarea mediului înconjurător” la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

Un moment de referință pentru o nouă experiență educațională

Lansarea proiectului Erasmus+ „Environmental Awareness - Conștientizarea mediului înconjurător” la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

Luni, 4 noiembrie 2019, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir" a găzduit mai multe activități metodice cu ocazia celor trei cercuri pedagogice (limba și literatura română, matematică, învățământ primar) desfășurate în unitate.

Acest eveniment a constituit un bun prilej pentru lansarea proiectului Erasmus + ,,Environmental Awareness  -  Conștientizarea  mediului  înconjurător" în care școala noastră este implicată în calitate de partener, începând cu anul școlar 2019-2020. Am fost onorați de prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Bihor, doamna inspector școlar pentru proiecte educaționale, prof. Elena Moțoc-Chivari, doamna inspector de limba și literatura română, prof. Diana Popa, doamna inspector pentru învățământ primar limba română, prof. Felicia Ianța și doamna inspector pentru învățământ primar limba maghiară, prof. Tankó Zita, alături de un public numeros format din cadre didactice.
Cele mai importante informații despre proiect au fost sintetizate și prezentate de către doamna director, prof. dr. Viorica Popa, în calitate de coordonator. Astfel, dumneaei a menționat faptul că momentul cel mai potrivit de a introduce elevilor educația pentru mediu este vârsta școlii primare, vârstă la care copilul are o perspectivă holistică asupra mediului. Obiectivul principal este schimbul de bune practici, profesorii din învățământul primar implicați în proiect dorind să învețe unii de la alții, să prezinte povești de succes și provocările pe care le-au întâmpinat, conlucrând pentru a obține un impact pozitiv în școlile din care provin și în comunitate. Alături de partenerii din Polonia, Turcia și Spania, coordonați de Istituto Compresivo Statale ,,Cangiamila"  din Italia, școala noastră își propune să creeze conexiuni și să îi determine pe toți participanții să se implice în realitatea locală printr-un curriculum centrat pe educația pentru mediu.
Proiectul este menit să producă rezultate materializate în lecții transcurriculare postate în format digital, materiale obținute în urma workshop-urilor și a campaniilor de protejare a mediului derulate în rândul elevilor. Dar, cel mai important impact îl reprezintă conștientizarea și responsabilizarea socială a elevilor în problema mediului înconjurător, aceste atitudini civice fiind un răspuns al bunei colaborări atât între profesori și instituții, cât și între beneficiarii actului educațional. 
Prof. Hera Diana,
consilier educativ
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Lansarea proiectului Erasmus+ „Environmental Awareness - Conștientizarea  mediului  înconjurător” la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 10 aprilie 2020