Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, a fost Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri

La sărbătoarea hramului...

Astăzi, a fost Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri

La Biserica Ortodoxă cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Oradea (Velența), dimineață s-a sâvârșit Sfânta Liturghie, iar de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu.

La Taina Sfântului Maslu, săvârșită în prima biserică ortodoxă din Oradea și prima catedrală episcopală (datând din 1768), astă-seară, au slujit șapte preoți: preoții parohi Pop Nicolae, Negruțiu Florin și Pintea Roman, dimpreună cu părinții Marian Vlad (Parohia Rohani), Bercea Alin (Parohia Sf. Pantelimon), Tomescu Mihail (Parohia Felcheriu) și Sonea Dumitru (pensionar).
Dimineață, la Sfânta Liturghie, pe lângă credincioșii parohiei, au participat și preșcolari și elevi de la unitățile de învățământ din zonă: Grădinița Nr. 25, Liceul Tehnologic Sanitar ,,Vasile Voiculescu", precum și tineri de la SOS Autism Oradea.
După-masă, la Taina Sf. Maslu, biserica s-a umplut de credincioși (peste 300 de persoane) și un număr însemnat de invitați (învățători, educatoare, profesori, directori de școli și inspectori școlari), care au ținut să-i onoreze pe părinții parohi la sărbătorirea hramului bisericii. Și de această dată, ne-a bucurat prezența unui număr mare de copii și tineri.
,,De multe ori, Dumnezeu îngăduie boala ca să ne mai înțelepțească pe noi"
Cuvântul de învățătură ne-a fost pus la suflet de către părintele Tomescu Mihail, iar părintele paroh Pop Nicolae a mulțumit părinților slujitori, invitaților și credincioșilor pentru participare, felicitându-i, totodată, și pe toți sărbătoriții zilei.
,,Participăm, iată, la Taina instituită de Mântuitorul pentru cei bolnavi, trupește și sufletește (...). Ce este un om bolnav?  Un om bolnav este un om care, așa cum ne învață Sf. Apostol Pavel, a greșit înaintea lui Dumnezeu... Ca să ne însănătoșim de bolile cele sufletești sau trupești, avem nevoie de două lucruri, de credință și de dragoste... De multe ori, Dumnezeu îngăduie boala ca să ne mai înțelepțească pe noi, a spus părintele Tomescu Mihail. Doamne, vindecă-ne pe noi! Doamne, miluiește-ne pe noi! Doamne, îndură-te de noi"!
La sfârșitul slujbei, fiecare credincios a primit din partea slujitorilor bisericii câte o iconiță și un pachet pentru marcarea bucuriei Praznicului.
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Astăzi, a fost Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 14 august 2020