Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Videoconferința ministrul Monica Cristina Anisie

La Ministerul Educației Naționale

Videoconferința ministrul Monica Cristina Anisie

Vineri, 8 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Educației Naționale a avut loc o videoconferință organizată de către noul ministru al MEN, Monica Cristina Anisie (instalată joi, 7 noiembrie 2019, de către premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan - n.n.).

La nivelul Ministerului Educației Naționale, va fi înființată o comisie care va lansa în consultare publică un proiect de debirocratizare a activității didactice.
Subiectele abordate au vizat inventarierea problemelor curente din învățământul preuniversitar și managementul inspectoratelor școlare, respectiv situația unităților de învățământ preuniversitar în care vor fi organizate secții de votare...
În cadrul acestei videoconferințe, ministrul Monica Cristina Anisie a mai informat că, în perioada imediat următoare, activitatea fiecărui inspectorat școlar județean și activitatea caselor corpului didactic vor face obiectul unei evaluări.
 În centrul preocupărilor mele va fi binele copilului
„Așa cum am anunțat și în declarațiile mele de presă, acest mandat este dedicat elevilor. În centrul preocupărilor mele va fi binele copilului.
De asemenea, doresc și degrevarea profesorilor de componenta birocratică a activității, astfel că la începutul săptămânii viitoare vom lansa în consultare publică un proiect de debirocratizare. În acest scop, la nivelul Ministerului Educației Naționale va fi înființată o comisie formată din cadre didactice și reprezentanți ai partenerilor sociali. Această comisie va analiza propunerile tuturor celor interesați de existența unui sistem de învățământ performant", le-a spus ministrul Monica Cristina Anisie, inspectorilor școlari județeni.
Biroul de comunicare

Trimite email

duminică, 5 aprilie 2020