Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Siguranţa persoanei şi construirea capitalului social”

Vineri, la Arad, Conferinţa cu participare internaţională

,,Siguranţa persoanei şi construirea capitalului social”

Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad, a organizat vineri, 8 noiembrie 2019, Conferinţa cu participare internaţională „Siguranţa persoanei şi construirea capitalului social".

Lucrările conferinţei s-au desfășurat în Sala „Vasile Goldiş" a Consiliului Judeţean Arad. 
Conferinţa a fost deschisă de domnul Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, care a urat bun venit participanţilor, cadre didactice, cercetători, doctoranzi din comunităţile educaţionale: Arad, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj, Debrecen, Miskolc, Oradea, Tîrgu-Lăpuş. După prezentarea oraşului Arad pe care l-a evidenţiat ca fiind ,,Poarta de intrare a României", a vorbit despre momentul conferinţei privind spre viitor, subliniind importanța modului în care alegem să construim capitalul social, amintind trei piloni pe care s-ar putea construi capitalul social. În acest context, domnul Sergiu Bîlcea s-a referit la valori, proiecte și încredere, apreciind că: ,,România europeană de astăzi nu poate să ţină pasul cu Europa decât prin proiecte - proiectele personale, dar şi proiectele comunităţii".
Alături de dl Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, în prezidiul conferinței au fost invitați: prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, secretar general al Academiei de Ştiinţe Juridice din România, directorul publicaţiilor Dreptul, vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, consilier al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cercetător ştiinţific de onoare al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române; prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Agora din Municipiul Oradea, membru în Şcoala Doctorală de Drept din Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza; prof. univ. dr. habil. Constantin Duvac, preşedinte al Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale şi prodecan al Facultăţii de Drept, Universitatea „Română - Americană", Bucureşti; ec. Ioana Enghelhardt, director interimar al Centrului Cultural Judeţean Arad.
Parteneri la eveniment au fost: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti, Universitatea Agora din Municipiul Oradea, Academia de Ştiinţe Juridice din România, Asociaţia Română de Științe Penale, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne - Filiala „Menumorut" Bihor, Centrul Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Centrul de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere, Grupul Editorial Universul Juridic.   
Proiectul din care face parte conferinţa a fost prezentat de doamna prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu, directorul echipei care realizează activităţile acestuia şi fondatorul conferinţei.
Pe lângă susţinerea lucrărilor din program au mai avut loc trei momente: Acordarea distincţiei „Investeşte în resursa umană", domnului prof. univ. dr. Ovidiu Predescu; precum și două prezentări de carte: „Drepturile omului şi ordinea mondială. Cum să trăim, într-o lume a schimbărilor excepţionale" autor, Ovidiu Predescu, și ,,Ubi bene?... Ubi patria?... autor, Valeria Bilţ.
Dorim să mai menționăm faptul că evenimentul a fost transmis în direct de Grupul Editorial Universul Juridic, grație domnului președinte Nicolae Cîrstea, care a fost prezent la lucrările conferintei.
https://www.facebook.com/portaluj/videos/2443246225946550/
Director ştiinţific şi fondator al conferinţei,
prof. univ. dr. habil. Elena-Ana Iancu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: ,,Siguranţa persoanei şi construirea capitalului social”.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021