Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Întâlnire cu doamna Paula Orbai, inspector în cadrul D.G.A.S.P.C. Bihor

Miercuri, la Universitatea Agora

Întâlnire cu doamna Paula Orbai, inspector în cadrul D.G.A.S.P.C. Bihor

Centrul de consiliere şi orientare în carieră (C.C.O.C.) din cadrul Universităţii Agora oferă servicii specializate de asistență și consiliere în cunoașterea ofertei educaționale a universității, precum și în dezvoltarea de abilități și competențe specifice pentru identificarea celui mai potrivit loc de muncă.

Colectivul C.C.O.C este alcătuit din membri specialişti, aparţinând  facultăţilor din cadrul Universităţii Agora care sprijină studenţii şi absolvenţii în activităţi precum: informarea, consilierea şi orientarea în carieră.
Fiecare consilier al C.C.O.C. este, în același timp, un facilitator, un consultant, un coordonator, un furnizor de informații, dar și persoană de legătură între studenţi și cerințele/ofertele de pe piața muncii.
În 20 noiembrie 2019, studenți ai Universității  Agora au participat la un eveniment la care a fost invitată dna Paula Orbai, inspector în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.
Dna inspector a vorbit studenților despre D.G.A.S.P.C. Bihor care este o instituție publică cu personalitate juridică și care se află în subordinea Consiliului Județean Bihor.
De asemenea, dna Orbai a vorbit despre rolul important pe care această instituție îl are în cadrul comunității. Această instituție are misiunea de a realiza, la nivelul județului Bihor, măsuri de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, vârstnicilor, a persoanelor cu handicap și a oricăror persoane care se află în nevoie, prin aplicarea unor politici și strategii de asistență socială. D.G.A.S.P.C. Bihor are în vedere inclusiv elaborarea unor strategii de asistență socială pentru prevenirea și combaterea sărăciei și marginalizării sociale.
Instituția se află într-o continuă colaborare cu diverse servicii publice deconcentrate ale ministerelor, cu alte instituții care au atribuțiuni și responsabilități în domeniul asistenței sociale, precum și cu reprezentanţii societăţii civile care desfăşoară activităţi în domeniu.
(L.B.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021