Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un bărbat adevărat iubeste, NU lovește!

Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor

Un bărbat adevărat iubeste, NU lovește!

Ca în fiecare an, pe data de 25 noiembrie, ne amintim, cu regret, de femeile care sunt victime ale propriilor parteneri.

Pe 25 noiembrie, Adunarea Generală a Națiunilor Unite, a stabilit ca această zi să fie Ziua internațională pentru eliminarea violenței  asupra femeilor. Școala Gimnazială Balc s-a alăturat campaniei de prevenire a violenței și abuzurilor asupra femeilor printr-o activitate marcantă la nivelul unității.
Violența asupra femeilor constituie o gravă încălcare a drepturilor omului, dar și o gravă afectare psihică și morală. Din păcate, în România, violența asupra femeilor este un fenomen în extindere, atât în mediul rural cât și în mediu urban. În România, una din patru femei este agresată zilnic de partenerul de viață sau de către fostul partener. În 2015, 219 femei au fost ucise de partenerii de viață, 482 tentative de omor, 48 au fost lovite foarte grav, iar 1.016 au fost violate; din păcate, numărul este în continuă creștere. De asemenea, în 2017, și-au pierdut viața 46 de femei în urma violențelor comise de partenerii lor.
Printre cauzele care duc la astfel de acte de violență se numără: deficiențele mediului educațional, carențe socio-economice, incidența tulburărilor psihice, alcoolismul, șomajul etc. Ce pot face persoanele agresate? Pot cere ajutorul organelor competente în astfel de cazuri cu speranța că vor fi ascultate și sprijinite. Din aceste considerente, elevii și cadrele didactice de la Școala din Balc spun NU violenței!!! Femeia trebuie prețuită, NU lovită!
Prof. Diana Medeia Urziceanu
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Un bărbat adevărat iubeste, NU lovește!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 6 iulie 2020