Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cărţi noi, succese noi ale „familiştilor” orădeni

Trei, Doamne, și toți trei au fost premiați!

Cărţi noi, succese noi ale „familiştilor” orădeni

Anul 2019 se încheie bine pentru trei dintre redactorii revistei orădene ,,Familia".

După ce, în 8 noiembrie 2019, Traian Ştef a participat la Gala Scriitorul Anului, la Iaşi, decernându-i-se Premiul Scriitorul Lunii Iunie pentru cartea apărută în acest an la Editura Junimea, Omeneasca şi ticăloasa prostie, alţi doi colegi ai săi au fost prezenţi la Târgul de Carte Gaudeamus, având lansările sâmbătă, 23 noiembrie.
Este vorba despre Ioan Moldovan, cu Multe ar mai fi de spus, poeme, Editura Cartea Românească, volum prezentat publicului cititor de criticul literar Ion Bogdan Lefter, şi Mircea Pricăjan, cu proză scurtă, Perseidele, Editura Charmides, în prezentarea poetului Radu Vancu, cel care în aceeași zi a și fost ales președinte al PEN Club România.
Cartea lui Ioan Moldovan, directorul revistei, a şi fost nominalizată pentru Premiul Cartea Anului de către revista România Literară. Mircea Pricăjan este unul dintre cei mai de succes prozatori ai generaţiei sale, nominalizat anul acesta la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.

Trimite email

vineri, 25 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)