Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

O mie de articole indexate ISI

O mare bucurie de Ziua Națională a României!

O mie de articole indexate ISI

Bunul nostru prieten, rectorul Universității Agora, domnul prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac, un mare român maramureșean, neaoș, la suflet și la inimă, ne face o mare bucurie de Ziua Națională a României.

Revista IJCCC, pe care o conduce și o moșește, de care este legat trup și suflet, cotată și indexată ISI (Prietenii știu ce înseamnă asta și de ce) numără deja o mie de articole, unu și unu, altfel nu ar cot-o nimeni la nivel mondial, ca fiind prima pe acest domeniu în România și nu numai... Dar citiți mai multe în cele ce urmează!
Felicitări, distinse domnule rector Agora de Oradea! (OviDan)
***
 IJCCC: 1000 articole indexate ISI
International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC)
Pagina web:  http://univagora.ro/jour/index.php/ijccc/
 
Anul fondării: 2006 (Editura Universității Agora)
 
Fondatori: Ioan DZITAC, Florin Gheorghe FILIP, Misu-Jan MANOLESCU

Număr de volume apărute: 14

Rata de acceptare: 9%

Număr de lucrări indexate în ISI Web of Science: 1000
 CLASAMENT MONDIAL LA NIVELUL ANULUI 2018:
Factor de impact în JCR2018/ ISI= 1,585 (estimare pentru JCR2019 > 2)
 Scor de citări în Scopus: 1,56 (estimare pentru 2019 > 2)
 Locul la categoria Automation & Control Systems: 38
 Locul la categoria Computer Science, Information Systems: 108
 CLASAMENT NAȚIONAL LA NIVELUL ANULUI 2018:
Locul la categoria Computer Science: 1

Locul la categoria Automation & Control Systems: 1
 
Locul la categoria Computer Science, Information Systems: 1
 
Analiză bibliometrică: http://univagora.ro/jour/index.php/ijccc/article/view/3685
 
Stimate Domnule Rector,
Dacă ziarul sau revista online Ovidan.ro numără peste 74 de milioane de vizualizări (74.139.013), aceste milioane sunt câștigate în mare măsură (peste 666 la sută, nu la mie) datorită Domniei Voastre, un informatician de calibru, un matematician de top și un prieten de milioane!
Doar o vorbă să vă mai spun (vorba domnului Pruteanu): Uitați-vă pe Google... cum flutură drapelul României!
Ăștia sunt mai români decât mulți români!!! Spuneți-le să știe și de la noi!
Mulțumim, Google!
Cu aleasă prețuire,
Moise-Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021