Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Săptămâna Educației Globale la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Tema acestui an este ,,Schimbările climatice”

Săptămâna Educației Globale la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Încă din 1999, în luna noiembrie au loc activități dedicate Săptămânii Educației Globale în toate școlii din țara noastră.

Nici anul acesta nu face excepție, în perioada 18-24 noiembrie 2019 derulându-se astfel de activități,  tema acestui an este ,,Schimbările climatice".
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" Beiuș s-au desfășurat activități pe această temă pe parcursul întregii săptămâni. Activitățile au debutat luni, 18 noiembrie 2019 cu dezbateri în orele de dirigenție și de specialitate pe tema propusă, prin care elevii au conștientizat cauzele și efectele problemelor majore care afectează lumea.
Pe parcursul întregii săptămâni, în școala noastră, a existat o expoziție de postere și desene, denumită ,,Lumea în continuă schimbare", lucrări care au fost realizate de elevii claselor a IX-a A, a V-a și a IX-a C, sub îndrumarea prof. Clop Liana, Cighir Claudia (director) și Briscan Gabriela. Mesajele tematice pe care aceste postere le-au transmis au fost scrise în limba engleză și în limba română.
Clasele a VII-a și a VIII-a au realizat prezentări PowerPoint cu titlul „Schimbările climatice", coordonați de prof. Boloș Emilia, iar elevii clasei a V-a au dezbătut tema „Poluarea și clima" în urma unei prezentări pe această temă, coordonați fiind de prof. Bota Alina și Bercovici Manuel.   
Elevii clasei a X -a G, îndrumați de diriginta lor, prof. Herman Anamaria, au desfășurat activități de ecologizare și de decorare prin reciclare, realizând  obiecte de decor din materiale reciclabile.
Vineri, 22.11.2019, a avut loc o masă rotundă cu tema „Efectele schimbării climatice în România și în Europa" la care au participat elevii claselor a IX-a A și a XI-a A, coordonați de prof. Laza Mihaela, Cap Simona (director adjunct), Ispas Dan și Bota Alina.
Felicitări tuturor celor implicați în derularea cu succes a activităților!
Prof. Bota Alina
Felicitări, dragi elevi și distinși profesori iubitori de țară și de neam!
Astăzi este Ziua Națională a României. La mulți ani, tuturor! Știm că sunteți mari români, ca toți beiușenii, neaoși!
Sunteți neîntrecuți la proiecte! Vă citesc cel dintâi și mă bucur pentru toate succesele voastre internaționale. Sunteți niște ambasadori (ai României) de mare cinste!
Vă prețuiesc și vă iubesc, dragi români!
Cu admirație,
Moise-Ovidiu Dan
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Săptămâna Educației Globale la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 6 iulie 2020