Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Căruțele și călăreții, delegația Bihorului, la Alba Iulia, la Centenarul Marii Uniri

Parada militară din Centrul Civic și surpriza domnului prefect Ioan Mihaiu

Căruțele și călăreții, delegația Bihorului, la Alba Iulia, la Centenarul Marii Uniri

După consumarea momentului festiv din Parcul 1 Decembrie, lumea a migrat către Centrul Civic, unde așteptau deja mii de orădeni, desfășurați pe lungimea rutei pe care urmau să treacă protagoniștii paradei militare, de la sensul giratoriu de lângă Colegiul Național „Emanuil Gojdu" până la Oradea Plaza; unii s-au urcat pe treptele Catedralei, alții și mai sus, spre a putea vedea nestingeriți defilarea...

,,Acum vă prezintă onorul detașamentul Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației Oradea, în fruntea cărora se află Drapelul de luptă al unității decorat cu Emblema de onoare a Statului Major al Apărării... Urmează steagurile de identificare aparținând Centrului Militar Județean Bihor și Centrului 54 Comunicații și Tehnologia Informației Oradea. Prezintă onorul detașamentul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor ,,General de brigadă Anton Berlescu". Misiunea de bază a instituției este intervenția, asigurarea și restabilirea ordinii și liniștii publice în aria de competență din județul Bihor... Trece acum prin fața dumneavoastră detașamentul canin al jandarmilor bihoreni. Câinii sunt specializați în detectarea drogurilor, tutunului, explozivilor și urmei umane și sunt însoțiți de conductorii lor, militarii alături de care se antrenează zi de zi...
Defilarea tehnicii se încheie cu o autoutilitară de intervenție ,,Toyota Hilux 4x4" folosită pentru transportul salvatorilor montani și a echipamentului tehnic necesar pentru intervenție în zonele montane greu accesibile".
Am citat fragmente din prezentarea de la defilarea militară. Noutatea-noutăților, surpriza-surprizelor a fost prezența la paradă a delegației bihorenilor care ne-a reprezentat la Alba Iulia la 1 Decembrie 2018.
,,Delegația formată din trei căruțe trase de cai și patru călăreți. Acest grup de bihoreni, a căror delegație, exact cum o vedeți, a fost prezentă și anul trecut la Alba Iulia. Organizatorul acestei inițiative este domnul  Grigore Nicoară. Menționăm faptul că anul trecut, în anul Centenarului, această delegație a pornit cu căruța pe itinerarul Unirea (Oradea) -Alba Iulia, parcurgând acest drum în trei zile. Întreg efortul a fost făcut pentru a comemora amintirea bunicilor și străbunicilor care au parcurs traseul Oradea - Alba Iulia în urmă cu un secol pentru a fi prezenți în locul înfăptuirii Marii Uniri. Invitat de onoare în cadrul acestei delegații este domnul Florin-Vasile Ciordaș, nepotul lui Ioan Ciordaș, care a fost delegat de către comitetul județean să reprezinte județul Bihor la Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia".
Aceasta a fost surpriza-surprizelor pe care ne-a făcut-o, ieri, domnul prefect Ioan Mihaiu de Ziua Națională a României.
Mulțumim, cu mult respect, domnule prefect!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (54 de poze) în Galeria foto: Căruțele și călăreții, delegația Bihorului, la Alba Iulia, la Centenarul Marii Uniri.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 10 aprilie 2020