Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

A 30-a promoţie de absolvenţi se alătură „familiei” Poliţiei de Frontieră

Vineri,

A 30-a promoţie de absolvenţi se alătură „familiei” Poliţiei de Frontieră

Vineri, 29 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, la Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie, din municipiul Oradea, a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 29 noiembrie 2019" a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența inspectorului general adjunct al Poliţiei de Frontieră Române, chestor-principal de poliţie Liviu Bute, a prefectului județului Bihor, domnul Ioan Mihaiu și a mai multor oficialităţi locale.
De asemenea, la eveniment au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N. din Garnizoana Oradea, delegaţii din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Școlii Vocaționale de Poliție din Miskolc - Ungaria, Școlii Medii de Ordine Publică din Szeged - Ungaria, Centrului de Pregătire a Poliției din Belgrad - Serbia, reprezentanţi mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor, sosiţi din toate colţurile ţării.
Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, a transmis un mesaj de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi:
„Meseria pe care tinerii absolvenți de astăzi au ales-o se face din pasiune și cu pasiune. Este o meserie plină de satisfacții și le doresc să încerce cât mai des sentimentul datoriei împlinite sau bucuria că un om trăiește datorită lor. Îi felicit pe toți absolvenții pentru că au ales să își servească patria și le urez succes în atingerea celor mai înalte performanțe!"
De asemenea, inspectorul general al Poliției de Frontieră, chestor general de poliţie Ioan Buda, a transmis prin mesajul domniei sale, cuvinte de apreciere şi încurajare tinerilor absolvenţi:
 ,,Este o onoare să îmbraci uniforma Poliției de Frontieră și sunt convins că vă veți face datoria așa cum se cuvine. Am mare încredere în generațiile tinere și, în egală măsură, mari așteptări să își depășească mentorii și să se autodepășească permanent, pe tot parcursul activității profesionale.
Cu ocazia absolvirii școlii și înaintării la gradul de agent de poliție, vă felicit și vă spun bun venit în familia Poliției de Frontieră!"
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Ionel Hotnoga, care prin cuvântul său a felicitat tinerii absolvenţi pentru rezultatele bune obţinute la examenul de absolvire și a transmis acestora un mesaj motivațional.
Ziua de 29 noiembrie a fost astfel o zi specială pentru absolvenţi, dar şi pentru personalul şcolii deoarece, după un an de muncă se vor bucura de rezultate și îşi vor vedea răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoția momentului absolvirii şcolii au fost amplificate de faptul că fiecare dintre absolvenți a avut în public cel puțin o persoană dragă, precum şi de mesajele transmise de cei care au luat cuvântul.
Aceasta este cea de a 30-a promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană și este formată din 279 de elevi, 119  fete și 160 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2019 a fost de 8,70. În cadrul festivităţii de absolvire au fost acordate diplome de merit și plachete aniversare primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei.
Primii trei clasaţi au fost: 1. şef promoţie - agent Stoica Nicoleta -  media 9,65, locul 2 - agent Mucica Cristiana   -  media 9,60, locul 3 - agent Negriță Tănase -  media 9,51.
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, la frontiera externă a României și în cadrul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări, ca debutanţi în primele şase luni.
În perioada următoare, chiar începând cu luna ianuarie, în cadrul școlii se va desfășura un nou concurs de admitere pentru ocuparea a 150 de locuri scoase la concurs, iar candidații declarați admiși vor începe cursurile în luna februarie 2020.
Comisar șef de poliţie
Micheş Eugen
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: A 30-a promoţie de absolvenţi se alătură „familiei” Poliţiei de Frontieră. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)