Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Întâlnire cu domnul Florin Lăzău, șef Serviciu Criminalistic din cadrul I.P.J. Bihor

Vineri, la Universitatea Agora

Întâlnire cu domnul Florin Lăzău, șef Serviciu Criminalistic din cadrul I.P.J. Bihor

La nivelul C.C.O.C. din cadrul Universității Agora s-a desfășurat, în data de 29.11.2019, începând cu ora 11.00, o dezbatere pe probleme de interes pentru studenții din cadrul programului de master S.P.C., dar nu numai.

Dezbaterea a vizat aspecte de natură practică, exemplificări, spețe, iar demersul face parte din acțiunea intreprinsă de către Universitatea Agora, prin C.C.O.C., la recomandarea unor angajatori care au specificat în întâlnirile cu reprezentanții universității, că aceste întâlniri sunt benefice pentru viitorii absolvenții.
Studenții  au participat la acest eveniment la care a fost invitat domnul Florin Lăzău, șef Serviciu Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
Domnul Florin Lăzău a vorbit studenților despre organizarea acestui serviciu, despre cum se desfășoară activitatea tehnico - criminalistică.
Astfel, s-a discutat despre: cercetarea la fața locului; executarea constatărilor tehnico - științifice și a expertizelor criminalistice; organizarea, actualizarea și desfășurarea activităților de identificare în cartotecile criminalistice locale, mono - decadactilare și antropologice; folosirea metodelor și mijloacelor tehnico științifice la cercetarea faptelor și autorilor acestora; stabilirea cauzelor producerii unor evenimente; stabilirea mijloacelor de prevenire a criminalității.
Evenimentul s-a desfășurat pe durata a 2 ore, timp în care studenții s-au informat, au pus întrebări, în special legate de aspectele juridice, dar nu numai, pe care instituția le are în vedere în acțiunile întreprinse.
S-au dezbătut o serie de spețe cu care specialiștii instituției se confruntă.
Studenții au manifestat interes și la final au precizat că doresc și alte întâlniri cu reprezentanții acestei instituții. (L.B.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021