Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Șase țări, 40 de elevi și 18 profesori pe tabla de șah în Bulgaria

În proiectul internațional Erasmus+

Șase țări, 40 de elevi și 18 profesori pe tabla de șah în Bulgaria

În proiectul Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre" din Oradea evenimentul din agendă s-a derulat în perioada 17-23 noiembrie 2019 în Bulgaria, orașul Vidin, unde 10 elevi din școala noastră s-au deplasat cu microbuzul, însoțiți de subsemnata și Tunyogi Katalin, membri ai echipei de proiect.

Duminica dimineața și soarele ne-a invitat la câteva opriri: în Salonta, echipa l-a comemorat pe marele poet maghiar, Arany János, în fața muzeului, în Arad, am admirat statuile din Parcul revoluționarilor maghiari și români de la 1848, iar în Timișoara am făcut o mare plimbare, plecând de la statuia Omul țintă până la basorelieful matematicianului Bolyai János, care în 1823, a lansat aici teorema sa revoluționară și a declarat: „Din nimic am creat un univers nou" (inscripționat în trei limbi pe placa de bronz).
Între România și Bulgaria, Dunărea formează frontieră naturală - am admirat-o zilnic. Partenerii bulgari au organizat programe variate, axate pe șah și jocul online Triviador, acesta folosind limba engleză, fiind extins pe cultura generală, cuprinzând nu numai țările europene, dar și cele de pe mapamond. Echipele de câte patru elevi au fost formate din diferite țări, cea câștigătoare a fost alcătuită din Polonia - Lituania - Spania - România, elevul nostru fiind Magyaros David.
Am avut ocazia să vizităm Cetatea Baba Vida din Vidin, Peștera Măgura, iar în Belogradchik acele formațiuni care sunt incomparabile. Cadrele didactice au luat parte la discuții legate de obiectivele proiectului și au schimbat experiențe în vederea utilizării metodelor în vederea eficientizării procesului instructiv-educativ.
Multe cunoștințe noi au fost adunate în cursul șederii în Vidin de la obiceiurile și mâncărurile tradiționale bulgărești, la inscripția automobilelor Vidin (BH la ei însemnând prima și ultima literă din numele orașului) până la prieteniile cu copiii din Polonia, Ungaria, Lituania, Bulgaria și Spania. Toate acestea mulțumită programului Erasmus! Ultima zi a început cu jocuri logice în școală, iar seara s-a încheiat cu un adevărat turneu internațional de șah.
Director,
prof. Pasztor Gabriella

Trimite email

marţi, 19 ianuarie 2021