Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Șase țări, 40 de elevi și 18 profesori pe tabla de șah în Bulgaria

În proiectul internațional Erasmus+

Șase țări, 40 de elevi și 18 profesori pe tabla de șah în Bulgaria

În proiectul Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre" din Oradea evenimentul din agendă s-a derulat în perioada 17-23 noiembrie 2019 în Bulgaria, orașul Vidin, unde 10 elevi din școala noastră s-au deplasat cu microbuzul, însoțiți de subsemnata și Tunyogi Katalin, membri ai echipei de proiect.

Duminica dimineața și soarele ne-a invitat la câteva opriri: în Salonta, echipa l-a comemorat pe marele poet maghiar, Arany János, în fața muzeului, în Arad, am admirat statuile din Parcul revoluționarilor maghiari și români de la 1848, iar în Timișoara am făcut o mare plimbare, plecând de la statuia Omul țintă până la basorelieful matematicianului Bolyai János, care în 1823, a lansat aici teorema sa revoluționară și a declarat: „Din nimic am creat un univers nou" (inscripționat în trei limbi pe placa de bronz).
Între România și Bulgaria, Dunărea formează frontieră naturală - am admirat-o zilnic. Partenerii bulgari au organizat programe variate, axate pe șah și jocul online Triviador, acesta folosind limba engleză, fiind extins pe cultura generală, cuprinzând nu numai țările europene, dar și cele de pe mapamond. Echipele de câte patru elevi au fost formate din diferite țări, cea câștigătoare a fost alcătuită din Polonia - Lituania - Spania - România, elevul nostru fiind Magyaros David.
Am avut ocazia să vizităm Cetatea Baba Vida din Vidin, Peștera Măgura, iar în Belogradchik acele formațiuni care sunt incomparabile. Cadrele didactice au luat parte la discuții legate de obiectivele proiectului și au schimbat experiențe în vederea utilizării metodelor în vederea eficientizării procesului instructiv-educativ.
Multe cunoștințe noi au fost adunate în cursul șederii în Vidin de la obiceiurile și mâncărurile tradiționale bulgărești, la inscripția automobilelor Vidin (BH la ei însemnând prima și ultima literă din numele orașului) până la prieteniile cu copiii din Polonia, Ungaria, Lituania, Bulgaria și Spania. Toate acestea mulțumită programului Erasmus! Ultima zi a început cu jocuri logice în școală, iar seara s-a încheiat cu un adevărat turneu internațional de șah.
Director,
prof. Pasztor Gabriella

Trimite email

joi, 17 iunie 2021