Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Bine ați venit într-o Românie fără droguri!”

„Welcome to a Drug Free Romania!”

„Bine ați venit într-o Românie fără droguri!”

Miercuri, 4 februarie 2009, a avut loc evenimentul pilot din cadrul programului CPECA Bihor „Welcome to a Drug Free Romania” (Bine ați venit într-o Românie fără droguri) destinat studenilor străini ai Universității din Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie.

 Întâlnirea s-a desfășurat în salaM1, și a debutat cu un moment de reculegere în  memoria unui coleg de-al lor care, aflat sub efectul drogurilor, a fost implicat într-un accident auto, decedând.
 Cei peste o sută de studenți străini prezenți la întâlnire au beneficiat de „expertiza” specialiștilor CPECA - medic Liana Oanea și inspector de specialitate Octavian Pop. Aceștia au prezentat (în română și engleză) o descriere a drogurilor (clasificare, elemente de recunoaștere) și, extrem de important, prevederile legislației române privind consumul și traficul ilicit de droguri. Într-o manieră interactivă, prezentarea a fost urmată de discuții libere, în cadrul cărora s-au oferit lămuriri suplimentare, s-a răspuns întrebărilor și s-au prezentat cazuri concrete.
Studenții s-au arătat interesați de subiect și au apreciat oportunitatea accesului la informații.
CPECA Bihor a avut parte de suportul complet al Facultății de Medicină și Farmacie, care prin intermediul dlui dr. Vâlceanu Narcis, prezent la eveniment, a propus continuarea acestui program. (I.S.)

Trimite email

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!