Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Bine ați venit într-o Românie fără droguri!”

„Welcome to a Drug Free Romania!”

„Bine ați venit într-o Românie fără droguri!”

Miercuri, 4 februarie 2009, a avut loc evenimentul pilot din cadrul programului CPECA Bihor „Welcome to a Drug Free Romania” (Bine ați venit într-o Românie fără droguri) destinat studenilor străini ai Universității din Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie.

 Întâlnirea s-a desfășurat în salaM1, și a debutat cu un moment de reculegere în  memoria unui coleg de-al lor care, aflat sub efectul drogurilor, a fost implicat într-un accident auto, decedând.
 Cei peste o sută de studenți străini prezenți la întâlnire au beneficiat de „expertiza” specialiștilor CPECA - medic Liana Oanea și inspector de specialitate Octavian Pop. Aceștia au prezentat (în română și engleză) o descriere a drogurilor (clasificare, elemente de recunoaștere) și, extrem de important, prevederile legislației române privind consumul și traficul ilicit de droguri. Într-o manieră interactivă, prezentarea a fost urmată de discuții libere, în cadrul cărora s-au oferit lămuriri suplimentare, s-a răspuns întrebărilor și s-au prezentat cazuri concrete.
Studenții s-au arătat interesați de subiect și au apreciat oportunitatea accesului la informații.
CPECA Bihor a avut parte de suportul complet al Facultății de Medicină și Farmacie, care prin intermediul dlui dr. Vâlceanu Narcis, prezent la eveniment, a propus continuarea acestui program. (I.S.)

Trimite email

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.