Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O experiență Eco la Săliște de Vașcău!

Fii eco nu ego!

O experiență Eco la Săliște de Vașcău!

Fii eco nu ego! E deviza după care ne-am ghidat în perioada campaniei de colectare de maculatură.

În intervalul 1 - 30 noiembrie, Școala Gimnazială Nr.1 Săliște de Vașcău a participat la campania de colectare de maculatură din cadrul concursului ,,Eu colectez selectiv! Și tu?" organizat de S.C. EcoBihor SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, Agenția de Protecția Mediului - Județul Bihor și Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Bihor.
Prin colectarea de maculatură încercăm să diminuăm poluarea, reducem cheltuielile cu maculatura, și cel mai important, împiedicăm tăierea copacilor pentru fabricarea hârtiei.
Educaţia ecologică începe în copilărie. Aceasta contribuie la formarea conştiinţei ecologice și a unui comportament responsabil faţă de tot ce ne înconjoară. Este important ca elevii să manifeste o atitudine de responsabilitate față de mediului în care trăiesc, iar aici intervine școala, deoarece copiii petrec o mare parte din timp la școală.
Participarea la acest concurs a însemnat pentru noi șansa de a demonstra că ne pasă, de a ne implica, elevi, părinți și profesori deopotrivă. Am colectat și selectat maculatură, caiete  sau cărți vechi, cartoane sau ziare pe care nu le mai foloseam. Pe parcursul campaniei, cu mic cu mare, am reușit să adunăm o cantitate considerabilă de maculatură și prin aceasta sperăm că am împiedicat tăierea unui număr considerabil de copaci.
Premiul I la concursul ,,Eu colectez selectiv! Și tu?"
După muncă vine și răsplata, iar vineri, 13 decembrie, școala noastră, reprezentată prin profesorul Ciobriș George și elevii Bîte Antonio, Bîte Antonia, Lucaciu Massimo și Mușet Daria, a primit premiul I la concursul ,,Eu colectez selectiv! Și tu?"
Premiul obținut și faptul că am reușit să ne mobilizăm și să conștientizăm cât de importantă este colectarea selectivă, ne face să fim mândri de reușita noastră și încrezători că împreună chiar putem facem lucruri bune pentru comunitatea din care facem parte. Reușita noastră se datorează faptului că am muncit în echipă și de aceea le aducem gânduri de mulțumire atât elevilor și profesorilor școlii noastre, cât și părinților care ne sprijină neobosit în tot ceea ce facem. Mulțumim EcoBihor pentru premiu! Să trăim ecologic și să reciclăm nu e un moft, e un stil de viață!
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: O experiență Eco la Săliște de Vașcău!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 4 iulie 2020