Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Crăciun la Operă”

Marți, 17 dec., ora 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului Beiuș

,,Crăciun la Operă”

Spectacolul intitulat Crăciun la operă, va avea loc în Municipiul Beiuș, în data de 17 decembrie 2019, începând cu ora 18, la Casa de Cultură a Municipiului Beiuș. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Beiuș și Casa de Cultură din Beiuș.

Invitat special de la Opera din București
Invitatul special al serii va fi baritonul Ștefan Ignat, directorul general al Operei Naționale București. El va interpreta arii celebre de operă și operetă, acompaniat de orchestra Opera Vox.
Nume importante ale scenei naționale și internaționale
Tot în cadrul programului va evolua un tenor cu reputație internațională, nume care a apărut pe afișele Teatrului Scala, a Operei din Roma, a Festivalului din Split, Opera din Toronto, Opera din Osaka, Opera din Cairo, Opera din Oslo, Opera din Hamburg etc. Actualmente cetățean elvețian, revine cu mult drag de fiecare dată când este chemat în țară!
Al doilea tenor al serii este solist al operelor din Cluj-Napoca și București. Stefan Korch este un nume deja cunoscut în toate teatrele și filarmonicile din România.
Soprana Florina Hinsu Maris este cadru didactic la Facultatea de Arte din Oradea. Solista pentru câțiva ani a Operei de Stat din Viena, cu un palmares internațional semnificativ, Florina se întoarce întotdeauna cu drag acasă la Beiuș, orașul său natal.
Păstrându-și obiceiul de a promova un tânăr artist la început de drum într-un spectacol cu orchestră, Opera Vox promovează și de această dată în acest spectacol pe tânăra studentă orădeană Dariana Jurjuț.
În cadrul programului serii va interpreta și basul Ioan Vrășmaș, directorul Companiei Opera Vox.
Programul cuprinde: arii celebre, duete, valsuri, polci, parti de balet
Programul serii respectă întocmai tipicul unui spectacol de Anul Nou și de Crăciun, așa cum se desfășoară în marile capitale muzicale ale lumii; pe lângă soliștii valoroși, avem momentele speciale de balet clasic oferite de Ansamblul de Balet Opera Vox, sub îndrumarea coregrafului Vlad Sebastian. Astfel că, publicul va putea admira pe lângă coregrafiile speciale ale unor valsuri și câteva parti de balet din spectacolul de balet Spărgătorul de Nuci!
Un moment inedit va avea loc în pauza spectacolului, când, în foaierul Casei de Cultură, în cadrul expoziției de Crăciun, Orchestra de Suflători Opera Vox va susține un microrecital de colinde internaționale în timp ce publicul spectator se va răsfăța cu o cană de vin fiert oferit de Casa de Cultură din Beiuș. Așadar, o încântare a auzului, a ochilor și a gustului în așteptarea celor mai frumoase sărbători, oferită de Primăria Municipiului Beiuș, Casa de Cultură Beiuș și Compania Opera Vox.
Spectacolul va fi prezentat de prof. Anca Banda.
Conducerea muzicală a serii va fi asigurată de dirijorul Matei Pop, cadru didactic la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.
Vă dorim armonie în minte și în suflet și sărbători cât mai frumoase!
Opera Vox

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020