Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ziua Minorităților Naționale din România

Workshop-uri pentru elevi

Ziua Minorităților Naționale din România

Elevii Școlii Creștine Private din Cartierul Rromilor Tinca - program pilot de educație formală inițiat de Fundația People to People în mijlocul comunității de romi din Tinca, împreună cu cadrele didactice au organizat workshop-uri pentru elevi, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România.

Activitatea a avut loc în data de 18 decembrie 2018. La acest eveniment au participat elevii claselor a IV-a de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga" Tinca, coordonați de doamnele profesor Florina Guț și Alina Iancu, alături de alți cinci elevi de la  Școala Internațională din Oradea.
Tematicile fiecărui atelier au fost pregătite de elevii școlii din comunitatea de romi. În fiecare atelier au fost scoase în evidență valori și tradiții ale  minorităților slovace, maghiare și rome.
„De Ziua Minorităților dorim să subliniem în mod simbolic aprecierea față de bogățiile culturale ale minorităților etnice din România, specificul minorităților slovace, maghiare și rome, valorile fiecăreia. Toate acestea sunt componente esențiale ale culturii românești și sunt o inestimabilă moștenire culturală pentru generațiile viitoare. Dorim, de asemenea, să împuternicim copiii proveniți din comunitatea de romi în fața copiilor români și maghiari în calitatea lor de promotori ai culturii din țara noastră, ei fiind coordonatorii workshopuri-lor evenimentului", declara doamna prof. Daniela Tütös, director la Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor.
Ziua Minorităţilor Naţionale din România este sărbătorită la 18 decembrie, dată la care, în anul 1992, a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice, se arată pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Trimite email

sâmbătă, 31 iulie 2021