Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Conferința de lansare proiect Erasmus+KA1

La Școala Gimnazială Nr.1 Chijic, a avut loc

Conferința de lansare proiect Erasmus+KA1

Luni, 9 decembrie 2019, la Școala Gimnazială Nr.1 Chijic a avut loc conferința de lansare a proiectului Erasmus+KA1 „Împreună împotriva abandonului școlar", proiect finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, cu un buget de 23.280 euro.

Evenimentul a fost deschis de către doamna director, prof. Ungur Maria, care le-a urat bun venit tuturor participanților.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, am fost onorați de doamnele inspector Ianța Felicia și Raluca Șereș, care au apreciat inițiativa școlii de a depune candidatura pentru un astfel de proiect, felicitând și urând mult succes și putere de muncă membrilor echipei de proiect.
Colinde-colinde, e vremea colindelor!
Și dacă tot e vremea colindelor,colindătorii noștri ne-au încântat cu un buchet de colinde autentice din zona Chijic.           
Revenind la proiect să spunem că noul proiect se va derula pe o perioadă de doi ani și are ca scop reducerea nivelului absenteismului școlar în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 Chijic. Prin intermediul acestui proiect 12 cadre didactice vor participa la un curs de perfecționare profesională și la activități de tip job shadowing în Grecia și Spania. Mai multe detalii ne-au fost furnizate de către coordonatorul de proiect, prof. Drugaci Alina-Bianca, în cadrul prezentării PowerPoint. Au fost  subliniate importanța deosebită pe care școala o are în viața unui om și motivul pentru care școala noastră a scris un astfel de proiect. Am vrea să credem că fiecare copil pe care îl educăm va deveni un OM dăruit societăţii, iar educația, așa cum afirma și Platon, este darul cel mai frumos care poate fi făcut omului.    Cuvinte de apreciere și încurajare am primit și din partea doamnei prof. Luca Denisa, reprezentant al C.C.D. Bihor și a domnului consilier juridic Sorin Husăsan, reprezentantul Primăriei Copăcel.
În încheiere, doamna director, prof. Ungur Maria și doamna prof. Drugaci Alina-Bianca, coordonatorul de proiect, au mulțumit tuturor participanților urându-le sărbători binecuvântate, alături de cei dragi.
Prof. Ungur Maria, director
Prof. Drugaci Alina-Bianca,
coordonator proiect
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Conferința de lansare proiect Erasmus+KA1.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Wednesday, 7 June 2023