Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O lecție altfel..., desfășurată la Biserica din Gurbediu

Ȋn cadrul Parteneriatului educaţional şcoală-biserică ,,Lăsaţi copiii să vină la mine

O lecție altfel..., desfășurată la Biserica din Gurbediu

De o adevărată lecție de religie au avut parte elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gurbediu (structură a Liceului Teoretic ,,Nicolae Jiga" din Tinca), marți, 19 noiembrie 2019, cu prilejul sărbătorii Intrarea în biserică a Maicii Domnului care se sărbătoreşte pe 21 noiembrie.

Lecţia s-a desfășurat chiar la Biserica Ortodoxă din Gurbediu, iar cel care le-a vorbit despre această sărbătoare a fost profesorul lor de religie, domnul prof. Miheş Gheorghe.
Acest parteneriat urmărește trei aspecte: cunoaşterea de către elevi a învăţăturilor bisericii, a tradiţiilor religioase şi formarea virtuţilor creştine.
Cultivarea comportamentului moral-religios
Pe marginea acestei lecţii ,,deschise", doamna prof. Lazea Mariana a dialogat cu elevii clasei I, la ora de dezvoltare personală, despre ceea ce noi, dascălii, numim în limbaj de specialitate și în uzanța didactică obiectivele educării unor virtuţi creştine şi cultivarea comportamentului moral-religios (în traducere liberă: să-ţi iubeşti aproapele, să faci fapte bune, să fii cinstit, modest, generos, să nu urăşti, să-i ajuţi pe sărmani, să-L iubeşti pe Dumnezeu).
Dumnezeu ne iubește!
Lecţia s-a încheiat cu un moment interdisciplinar de scriere și desen. Elevii au colorat biserica din imagine și au scris sub ea: Dumnezeu ne iubește!
Și fiindcă se apropie Marele Parznic Împărătesc Nașterea Domnului, vă dorim să aveți parte de un Crăciun fericit și îmbelșugat!
Prof. Lazea Mariana și Miheş Gheorghe
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: O lecție altfel..., desfășurată la Biserica din Gurbediu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 februarie 2020