Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Bucuria Crăciunului este bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii

Hristos s-a născut!

Bucuria Crăciunului este bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii

Sărbătorim astăzi (miercuri, 25 decembrie 2019), cu bucurie, marele Praznic Împărătesc al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Părintele vicar Vasile Bota vorbea aseară, la Vecernie, (în Ajunul sărbătorii) la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea, despre Marele Praznic ca fiind ,,moment sfânt, unic în istoria omenirii: Fiul lui Dumnezeu, din iubire față de oameni, se naște din Fecioara Maria pentru mântuirea neamului omenesc.

Pe bună dreptate, se spune că ,,Nicio sărbătoare în lume/ Nu are mai frumos nume/ Ca Nașterea lui Hristos/ În Betleemul frumos"...
Am săvârșit în această seară slujba Vecerniei sărbătorii, împreună cu Litia, după care acest minunat grup de teologi (Lascău Darius, Bacter Andi, Bota Daniel și Balaj Sebastian - solist al Operei Române din Cluj-Napoca, dirijați de arhidiacon prof. Lakatos Ștefan - n.n.) ne-a prezentat câteva colinde tradiționale românești", a conchis părintele vicar Vasile Bota.
După ce au fost unși cu undelemn sfințit de către părinții parohi Vasile Bota și dr. Ion Alexandru Mizgan, credincioșii au coborât în biserica de la paraclis, unde au colindat și au socializat la un pahar de vin și o coroniță cu susan, potrivit bunelor rânduieli ale bisericii. Sunt mulți credincioși care ajunși singuri, nu se mai pot bucura în singurătate, între patru pereți, de sărbătoarea Nașterii Pruncului Sfânt, dar așa colindă și sunt colindați și împărtășesc bucuria cu ceilalți enoriași.
Miercuri - în Ziua de Crăciun
Miercuri (dimineața), am participat la Sfânta Liturghie.
La cuvântul de învățătură, am ascultat Pastorala, mesajul transmis de părintele episcop Sofronie Drincec, la Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos. Dincolo de învățătura creștină, am simțit îndemnul distinsului ierarh pentru a ne cinsti părinții pământești și spirituali, de a ne deschide sufletul față de cei ajunși singuri și în nevoi, față de aproapele, așa cum ne învață și ne îndeamnă însuși Mântuitorul nostru. O mențiune specială: Atât marți, la Vecernie, cât și miercuri, la Sfânta Liturghie, alături de părinții parohi, părintele vicar Vasile Bota, părintele dr. Ion Alexandru Mizgan și părintele arhidiacon Mihai Dragoș, a slujit și părintele Vasile Bota, din Medieșu Aurit, județul Satu Mare (pensionar, după 57 de ani de slujire a sfântului altar), tatăl părintelui vicar Vasile Bota.
Nașterea Pruncului Iisus să vă umple inimile și casele de lumină, belșug și bunătate!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (90 de poze) în Galeria foto: Bucuria Crăciunului este bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 26 septembrie 2021