Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prima videoconferință

Noul ministru iese la rampă

Prima videoconferință

Prima videoconferință cu inspectorii școlari generali susținută de ministrul educației, cercetării și tineretului

Ministrul educației, cercetării și tineretului, Cristian Mihai Adomniței, a participat astăzi, 11 aprilie, ora 8.30,  la prima videoconferință cu inspectorii școlari generali. La eveniment au mai participat Dumitru Matei, Secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, Adrian Gorun, secretar general, directori și șefi serviciu din minister.
Ministrul Cristian Mihai Adomniței și-a arătat disponibilitatea pentru o bună colaborare și conducere eficientă în interesul învățământului împreună cu toate instituțiile deconcentrate. De asemenea, ministrul educației, cercetării și tineretului a informat inspectorii școlari generali despre procedurile de finalizare a proiectului Hotărârii de Guvern privind numărul de locuri pentru anul școlar/universitar 2007-2008 pentru toate gradele învățământului de stat.
Dumitru Matei, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a vorbit inspectorilor despre procedurile de selecție a loturilor de elevi pentru olimpiadele  internaționale, despre necesitatea elaborării unui nou regulament privind olimpiadele școlare pentru care așteaptă observații și propuneri de la toți factorii implicați. Secretarul de stat a solicitat și implicarea inspectorilor școlari generali pentru reluarea activității de învățământ în condiții optime după vacanța de Paște.
Adrian Gorun, secretar general al ministerului, a solicitat inspectorilor propunerile privind  modificarea Statutul personalului didactic.
O nouă videoconferință a ministrului educației, cercetării și tineretului cu inspectorii școlari generali va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Biroul de presă

Trimite email

sâmbătă, 28 martie 2020